Peste 4.000 de animale de rasă comună au fost sterilizate gratuit de CJ Ilfov

Peste 4.000 de animale de rasă comună, câini şi pisici, au fost sterilizate gratuit de Consiliul Judeţean (CJ) Ilfov, conform unui comunicat de presă.

Animalele au fost sterilizate în cadrul campaniei „E gratis să faci bine”, care se desfăşoară pe trei paliere: maraton din localitate în localitate, sterilizări direct pe teren, în clinica veterinară mobilă şi distribuirea de cupoane pentru sterilizări gratuite.

Maratonul de sterilizări gratuite, realizat în colaborare cu Spitalul Veterinar Social Center of Hope, se desfăşoară astfel: în fiecare zi de marţi, echipele Protecţia Animalelor CJ Ilfov şi Center of Hope se mută din localitate în localitate. Animalele sunt operate numai la clinica veterinară Center of Hope din Găneasa, iar până acolo sunt transportate conform legislaţiei în vigoare. Se bifează două localităţi pe lună.

  • De pildă, în iunie se ajunge cu sterilizări gratuite în localităţile Mogoşoaia şi 1 Decembrie.

„Noi avem trei zile pe săptămână dedicate sterilizărilor gratuite. Colegii mei fac eforturi uriaşe, zilele de campanie de sterilizări gratuite încep dimineaţa devreme, înainte de ora 7.00, şi se termină de obicei după ora 21,00”, a declarat Hilde Tudora, şef Birou Protecţia Animalelor.

În paralel, în colaborare cu Center of Hope, Consiliul Judeţean Ilfov, prin Biroul Protecţia Animalelor CJ Ilfov, oferă 1.000 de cupoane de sterilizări gratuite.

Distribuirea acestor cupoane a început pe 1 martie, iar până în prezent s-au dat aproape 400. Cupoanele se oferă în format electronic şi fiecare dintre ele are un cod unic de identificare. Cupoanele se oferă celor care au domiciliul ori reşedinţa în Ilfov şi celor care au posibilitatea să meargă cu animalul lor direct la clinica Center of Hope din Găneasa. Totodată, în colaborare cu Animal Society, care deţine clinică mobilă, se sterilizează direct pe teren şi se stă câte o săptămână în fiecare localitate.

Până în prezent, în 117 zile, CJ Ilfov a reuşit, cu ONG-urile din domeniul protecţiei animalelor, să sterilizeze gratuit 1.365 de câini şi 2.669 de pisici. Pentru programări, cetăţenii trebuie să sune la numărul 0751.235.009.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati