Cum îți păstrezi datele în siguranță atunci când joci online

Internetul este cunoscut în lume ca fiind cea mai vastă sursă de informații și activități. Bazele de date existente satisfac cu succes cerințele adresate de utilizatorii ce navighează pe internet. În mediul online sunt disponibile nu doar informații, ci și filme și diverse jocuri.

Tot mediul online este cel care găzduiește și diverse jocuri de noroc. Platformele utilizate de multiplele cazinouri online sunt complexe și conțin un număr mare de jocuri de noroc. Accesarea lor expune într-un oarecare mod datele pe care jucătorul le împărtășește cu cazinoul. Întocmai din acest motiv, precauția ar trebuie să fie pusă pe primul loc.

Trei elemente de care să ții cont înainte să joci

Indiferent că se pune problema jocului în rețea sau a jocurilor din cazinouri online, securitatea este importantă. Datele utilizate atât la înregistrare, cât și la efectuarea plăților ulterioare, trebuie să fie protejate. Așadar, înainte de a crea un cont sau de a juca ar trebuie analizate aspecte precum:

  • certificatul de securitate al site-ului;

  • licența cazinoului sau a companiei de jocuri;

  • istoricul.

Mulți utilizatori ai mediului online ar zise că de fapt lucrurile nu sunt atât de complicate. Într-adevăr, elemente precum lacătul închis din bara de căutare a paginii sunt elemente de referință. Acesta indică utilizatorului dacă este sigur sau nu să fie accesat respectivul site.

Cu toate acestea, nu este de ajuns. Înainte de a crea un cont, este necesar să se știe dacă acesta utilizează un mediu criptat sau nu. De exemplu, în industria jocurilor de noroc acest lucru este extrem de important. Nu sunt expuse doar datele personale, ci și cele financiare, deoarece sunt efectuate diverse plăți în cont.

Apoi, dacă este vorba despre un cazino online, trebuie să fie verificată și licența sa de funcționare. Dacă acest nu are o licență, atunci funcționează ilegal. Acest lucru este nefavorabil pentru cei ce se înregistrează pe platforma de joc. În România, cazinourile licențiate sunt incluse într-o listă disponibilă pe site-ul ONJN. Lista cu cazinouri online licențiate poate fi consultată de către toată lumea.

Până și istoricul cazinoului este important. Cu o simplă cercetare în mediul online, se poate afla dacă un cazino are sau nu un istoric negativ. Incidentele neplăcute pot fi un indiciu prețios în evaluarea credibilității. De asemenea, recenziile jucătorilor pot scoate la iveală atât părțile bune, cât și pe cele rele.

Ce pericole ascunde mediul online

Mediul online ascunde multe pericole și datele pot fi expuse într-un mod necorespunzător. Chiar dacă multe persoane au tendința de a nu crede, de fapt situația trebuie luată în serios. Principalele pericole existente în mediul online constau în:

  • fraudă: promoțiile promovate de către cazinourile online nelicențiate pot fi false. Cu ajutorul acestora clienții pot fi ademeniți și convinși să depună bani în cont. De regulă, falsele promoții nu oferă jucătorilor bonusurile promise.

  • furt de identitate: datele personale furnizate la crearea contului pot fi furate. Furturile de identitate sunt un pericol real. Cu ajutorul datelor pot fi contractate împrumuturi și se poate ajunge la multiple pagube.

  • atacurile cibernetice: cazinourile pot fi adeseori ținta atacurilor cibernetice. Acele cazinouri online care sunt legale utilizează tehnologii avansate de criptare a datelor.

Cu scopul de a preveni aceste pericole, se recomandă prudență și atenție.

Sfaturi de urmat pentru a rămâne în siguranță

Nu pe degeaba se spune că graba strică treaba. În mediul online, o clipă de neatenție poate aduce pagube. Mai jos sunt enumerate câteva sfaturi ce pot fi puse în practică atunci când joci în mediul online.

1. E recomandat să fie accesate doar link-urile primite în aplicația cazinoului sau direct de pe email

În cazul link-urilor promoționale primite pe email se recomandă atenție sporită deoarece pot fi primite link-uri false. Acestea imită foarte bine mesajele originale de cele mai multe ori. De aceea, verificarea promoțiilor direct pe site-ul cazinoului poate fi o soluție eficientă.

2. Parolele de conectare la cont trebuie să fie complexe

În conturile deschise la cazinourile online se efectuează de regulă operațiuni financiare. Indiferent dacă se face o depunere sau o retragere, se utilizează o metodă de plată. Prin simplul fapt că datele metodei de plată trebuie furnizate platformei, utilizatorul poate fi expus.

Riscul e mare și dacă metoda de plată rămâne memorată în cont. Configurarea unei parole complexe poate preveni spargere contului.

3. Cazinoul trebuie verificat înainte de înregistrare

Conturile trebuie create doar pe platformele cazinourilor licențiate. În acest sens, se recomandă verificare numărului licenței acestui cazino. Se recomandă evitarea cazinourilor ce nu dețin o licență validă.

4. Se recomandă utilizarea unei conexiuni sigure la internet

Rețeaua de internet, mai ales în cazul dispozitivelor mobile, trebuie să fie sigură. Se recomandă conectarea la propria rețea sau utilizarea unui VPN privat. Conexiunile private oferă un plus de securitate și un mediu criptat de procesare a datelor.

În concluzie

Jocurile de noroc trebuie să fie tratate cu precauție. Măsurile de securitate menționate anterior pot fi utilizate cu succes de către oricine. Parolele complexe și rețelele private sunt doar o parte din măsurile eficiente. Cu un mic efort și atenție pot fi prevenite pericolele specifice mediului online.

În fapt, alegerea unui cazino online trebuie făcută cu grijă. Licența, securitatea platformei și credibilitatea sunt trei factori de maximă importanță. Piața este ofertantă și noi cazinouri apar mereu. Din acest motiv, analizarea ofertei, dar și a recenziilor primite de la jucători pot fi de un real ajutor.

Sursa: Articol de la partener

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati