(P) Video Poker: de ce este unul dintre cele mai interesante jocuri de cazinou

Video pokerul intră deja în categoria jocurilor de cazinou clasice. A fost un punct de atracție încă de la apariția primelor aparate, în anii 90, iar în prezent reprezintă o categorie distinctă în cazinourile online.

Istoria sa este una îndelungată. Se spune că primul aparat de video poker a fost inventat în 1979 de către William Redd, care s-a gândit la o variantă de poker cu 5 cărți ce putea fi jucată fără dealer și fără masă.

Aprecierea de care se bucură acest joc se explică din mai multe perspective: are un regulament foarte simplu, generează adrenalină, combină norocul cu priceperea, are o rată de câștig bună.

Se învață cât ai spune „chintă roială!”

Mecanismul pokerului video poate fi învățat de oricine, în numai câteva minute. După ce setează miza (care de obicei pornește de la 1 leu în cazinourile online), jucătorul apasă pe butonul pentru împărțirea cărților. Cele cinci cărți de pe ecran sunt întoarse cu fața în sus. Mâna trebuie judecată din perspectiva obținerii uneia dintre combinațiile din tabelul de plată afișat în partea superioară a ecranului.

Tabelul de plată diferă în funcție de varianta de Video Poker jucată. La „Jacks or Better”, jucătorul câștigă:

  • 1x miza dacă are în mână o pereche de valeți sau de cărți mai mari (Q, K, A)
  • 2x miza pentru două perechi;
  • 3x miza pentru 3 de un fel (trei cărți de aceeași valoare);
  • 4x miza pentru chintă (toate cărțile trebuie să fie de valori consecutive);
  • 5x miza pentru culoare (toate cărțile trebuie să aibă aceeași culoare);
  • 8x miza pentru full (o pereche și 3 de un fel);
  • 25x miza pentru careu (patru cărți de aceeași valoare);
  • 50x miza pentru chintă de culoare (cărți de valori consecutive și de aceeași culoare);
  • 250x miza pentru chintă roială (chintă de la 10 în sus).

Dacă din prima mână nu este obținută una dintre combinațiile de mai sus, jucătorul trebuie să decidă ce trebuie să păstreze și ce cărți să schimbe pentru a avea cele mai mari șanse să obțină un câștig după a doua împărțire a cărților.

Alte variante populare de video poker sunt „Deuces Wild„, „4 of a Kind Bonus Poker”, sau „Joker Poker”, toate putând fi jucate pe această platformă: https://mrbit.ro/ro.

Diferența este făcută de simbolurile „Wild”

În jocurile de păcănele, simbolurile Wild sunt acele simboluri care substituie alte pictograme atunci când pot forma o combinație câștigătoare. Principiul este valabil și în video poker pentru variantele „Deuces Wild” și „Joker Poker”.

În „Deuces Wild”, elementul cu valoare de Wild este doiarul. Așadar, dacă se joacă cu un singur pachet de cărți, există patru cărți care le pot înlocui pe altele. Configurația tabelului de plată se schimbă, în sensul că dispar combinațiile „valeți sau mai mare” și „două perechi”, dar apar unele noi: „5 de un fel” (careu plus doiar), „chintă roială Wild” (chintă roială formată cu ajutorul unui doiar) și „4 doiari”.

În Joker Poker, este un singur Wild – cartea care are un joker pe ea. Comparativ cu „Deuces Wild”, din tabelul de plăți dispare combinația „4 doiari”, dar reapare „două perechi”, întrucât șansele de a obține câte două cărți de aceeași valoare sunt mai mici.

Două tipuri de „careu”

Varianta „4 of a Kind Bonus Poker” a fost introdusă relativ recent de cazinourile online licențiate de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Combinațiile din tabelul de plată sunt următoarele: „valeți sau mai mare”, „două perechi”, „3 de un fel”, „chintă”, „culoare”, „full”, careu de la 5 la rege”, „careu de la 2 la 4”, „4 ași”, „chintă de culoare”, chintă roială”.

Deși în video poker avantajul casei este foarte mic (de multe ori sub 1%), acest joc este totuși unul de noroc, de aceea trebuie practicat strict pentru divertisment.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati