Teatrul de Vară Capitol (Grădina Alhambra), închis de ANPC. Neregulile găsite în timpul unui control

Teatrul de Vară Capitol (Grădina Alhambra) din Sectorul 5 a fost închis joi, după ce în urma unui control au fost constatate o serie de nereguli.

Controlul autorităţilor s-a făcut pe baza sesizărilor venite din partea cetăţenilor privind organizarea unui concert la care urmau să participe mai mulţi minori.

”Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a dispus ca viceprimarii, alături de Poliţia Locală Sector 5 – Direcţia de Control, Serviciul Activităţi Comerciale şi Serviciul Protecţia Mediului, să se alăture controlului efectuat de Poliţia Economică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, la Teatrul de Vară Capitol (Grădina Alhambra), în urma sesizărilor venite din partea cetăţenilor privind organizarea unui concert la care urmau să participe mai mulţi minori”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 5.

Potrivit Primăriei Sectorului 5, inspectorii ANPC au constatat că locaţia era improprie organizării unui eveniment de o asemenea anvergură şi au găsit mai multe nereguli: băutura era depozitată pe jos, aerul era irespirabil (nu există aparate de aer condiţionat), iar tencuiala se desprindea de pe pereţi.

În urma celor constatate, evenimentul a fost suspendat şi spaţiul a fost închis de către inspectorii ANPC.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 5 va face o sesizare la Primăria Capitalei, Disciplina în Construcţii şi Ministerul Culturii cu privire la suspiciunea că s-ar fi adus modificări asupra construcţiei, aceasta fiind poziţionată în zona construită protejată ‘Regina Elisabeta nr. 36’, a menţionat sursa citată.

”Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, mulţumeşte tuturor autorităţilor implicate, care l-au asigurat pe edil că vor mai exista şi alte astfel de colaborări în viitor”, se mai arată pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 5.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati