Tabără de vară pentru copiii români şi ucraineni la Poliţia de Frontieră

Douăzeci de copii, printre care și trei refugiați ucraineni, participă la tabăra de vară organizată de Poliţia de Frontieră, la Drobeta-Turnu Severin, acolo unde copiii învață ce înseamnă să fie ofițeri de frontieră.

Micii polițiști de frontieră își încep ziua cu înviorarea de dimineață.

După încălzire, copiii participă la diverse instructaje care-i pregătesc pentru procedurile parcurse de agenții vamali.

”Copiii participanţi la tabără vor descoperi atribuţiile instituţiei noastre, valorile acesteia şi activităţile pe care le desfăşoară un polițist de frontieră în munca de zi cu zi. Totodată, programul zilnic, care nu poate începe altfel decât cu înviorarea de dimineaţă, cuprinde teme practice de pregătire și vizite în teren, precum și jocuri în echipă cu specific grăniceresc care îi vor învăţa să își ajute și să își respecte colegii.”, menționează Poliția de Frontieră.

Cei trei copii cu naționalitate ucraineană au fost selecționați cu sprijinul Organizației Internaționale pentru Migrație.

Tabăra de vară de la malul Dunării este organizată grație unui parteneriat dintre Ministerul Afacerilor Interne și Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual. Costurile sunt asigurate în totalitate de organizatori și sponsori.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati