VIDEO/ Primarul Radu Mihaiu, despre deschiderea unui magazin în Pipera: ”Se urmează principiul orașului de 15 minute, în care oamenii pot veni pe jos să își cumpere produsele de care au nevoie”

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a declarat, la deschiderea unui magazin în Pipera, că inaugurarea acestui hipermarket se pliază pe strategia ”orașului de 15 minute”, în care oamenii pot veni pe jos să își cumpere produsele de care au nevoie.

  • ”Este parte din viziunea mea ca primar despre cum ar trebui să se dezvolte un oraș, cu zone în care oamenilor să le fie ușor să găsească ceea ce au nevoie”, a completat acesta.

Kaufland România inaugurează joi, 10 august, un magazin în nordul capitalei, în cartierul Pipera. Acesta este hipermarketul cu numărul 21 în București și al 169-lea la nivel național:

”Și în acest caz vedem o grămadă de lucruri pe care mediul privat le aduce ca inovație în societate. Vreau să recunosc faptul că Kaufland este unul din acești vectori pentru inovație în societatea românească.”, a precizat edilul de sector.

Primarul a menționat că inaugurarea acestui hipermarket în nordul Capitalei se pliază pe strategia ”orașului de 15 minute”, în care oamenii pot veni pe jos să își cumpere produsele de care au nevoie.

”Mă bucur foarte mult că avem un nou generator de taxe aici în Sectorul 2, dar mai mult decât asta mă bucură foarte mult că se urmează un principiu pe care îmi doresc să îl înțelegem cât mai bine cu toții, principiul orașului de 15 minute, acela în care oamenii pot veni pe jos să își cumpere produsele de care au nevoie și să nu trebuiască să ia mașina ca să meargă la un alt magazin.

În această zonă era mare nevoie de un supermarket, era nevoie de cineva care să vândă tuturor oamenilor care locuiesc deja în această zonă dar și celor care vor locui aici pe viitor. Este parte din viziunea mea ca primar despre cum ar trebui să se dezvolte un oraș, cu zone în care oamenilor să le fie ușor să găsească ceea ce au nevoie.”, a explicat Mihaiu.

De asemenea, edilul a mulțumit Kaufland pentru implementarea sistemelor de reciclare: ”Iată că vă reușește mai bine decât noi și felicitări că aveți această dorință de a reduce impactul asupra mediului!”

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati