Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Eco Igienizare, a demarat, astăzi, campania de combatere a căpuşelor şi larvelor de ţânţari din București.
Astfel, pentru combaterea larvelor de ţânţari, pentru anul 2020, au fost prevăzute 6 tratamente de larvicizare, care se vor realiza etapizat, în perioada aprilie-noiembrie 2020.
În acest interval, echipele CMEIB vor interveni pe toate malurile lacurilor din Capitală, în sistemul de apa şi canal administrat de ApaNova, dar şi în reţeaua de canalizare administrată de Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti, locuri în care se întâlnesc, cu predilecţie, larvele de ţânţari.
Se va acţiona cu 65 de pompe de mână, utilizându-se substanţă VECTOBAC (larvicid biologic) – avizată de Comisia Naţională pentru Biocide (aviz nr. RO/2017/0202/MRA/FR-2015-0038).
Pentru a putea combate eficient apariţia populaţiei de ţânţari precum şi pentru a împiedica dezvoltarea coloniilor de larve, Compania Municipală Eco Igienizare solicită sprijinul cetăţenilor şi al firmelor care au în administrare terenuri şi spaţii virane, să se asigure că nu există acumulări de apă şi să evite păstrarea rezervoarelor cu apă şi deşeuri pe proprietăţi.
În ceea ce priveşte combaterea căpuşelor, pentru anul în curs au fost prevăzute 5 tratamente, care se vor realiza etapizat, în perioada aprilie-iunie.
Astfel, se va interveni, pe timpul zilei, în toate parcurile şi spaţiile verzi din Municipiul Bucureşti, precum şi pe spaţiile verzi din proximitatea blocurilor de locuinţe.
CMEIB va acţiona cu 40 de atomizoare cu ceaţă rece şi cu 12 echipamente de mare putere ULV (Ultra Low Volume), utilizându-se substanţa MICROSIN (insecticid) – avizată de Comisia Naţională pentru Biocide (aviz nr. 1561BIO/18/12.24).
Demararea campaniei de combatere a ţânţarilor şi capuşelor din Capitală a avut la bază previziunile emise de meteorologi, care anunţă temperaturi ridicate pentru această perioadă, precum şi evaluările efectuate în teren de către specialiştii Companiei Municipale Eco Igienizare.
De asemenea, au fost luate în calcul avertizările specialiştilor potrivit cărora, odată cu începerea sezonului cald, apariţia ţânţarilor şi a căpuşelor favorizează transmiterea unor boli extrem de periculoase pentru sănătatea oamenilor.