Azil privat din Sectorul 4, amendat cu peste 120.000 de lei. Nu deţinea licenţă de funcţionare

Azilul privat din Sectorul 4 despre care existau informaţii că funcţionează în condiţii improprii a fost amendat cu 121.000 de lei, în urma unui control dispus de prefectul Capitalei, Rareş Hopincă.

Conform unui comunicat transmis de Instituţia Prefectului – Municipiul Bucureşti, la faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă de control formată din reprezentanţi ai Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, ANPC, DSP, DSVSA, ITM şi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Astfel, inspectorii Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială au amendat conducerea societăţii cu 20.000 lei pentru că nu deţinea licenţă de funcţionare şi au dispus contactarea de urgenţă a aparţinătorilor care să asigure reintegrarea beneficiarilor în familie sau mutarea acestora într-un serviciu social licenţiat.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 56.000 lei pentru angajarea unor persoane fără contract de muncă, lipsa instruirii în domeniul SSM şi neefectuarea controlului medical de medicina a muncii la angajare.

ISU Bucureşti-Ilfov a constatat că pentru azilul de bătrâni nu a fost obţinută autorizaţia de securitate la incendiu prevăzută de lege, nu au fost efectuate verificarea periodică şi întreţinerea corespunzătoare a centralei termice iar o parte din mijloacele de primă intervenţie (stingătoare) în caz de incendiu nu au fost verificate şi a sancţionat conducerea unităţii cu 5.000 lei.

Inspectorii DSP au constatat că unitatea nu a respectat decizia de închidere nr.1/12.07.2023 şi funcţiona fără autorizaţie sanitară, cu personal insuficient, încăperile nu erau igienizate şi mobilierul era inadecvat şi au amendat contravenţional societatea cu 35.000 lei.

Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor au constatat că administratorul societăţii nu a respectat măsurile dispuse la data de 13 iulie de închidere a unităţii pe o perioadă de 6 – 12 luni în ceea ce priveşte legalitatea funcţionării, nu deţine licenţă de funcţionare emisă de Ministerul Muncii şi Justiţiei sociale, autorizaţia sanitară de funcţionare şi autorizaţie de funcţionare emisă de Primărie. Inspectorii au amendat conducerea societăţii cu 5.000 lei şi au propus emiterea deciziei de închidere definitivă a unităţii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati