Sute de apeluri la 112 care semnalau urgenţe în principalele destinaţii de vacanţă din ţară, preluate în această vară, de operatorii STS

Sute de apeluri la 112 care semnalau urgenţe în principalele destinaţii de vacanţă din ţară au fost preluate, în această vară, de operatorii STS ai Serviciului de urgenţă.

Peste 700 de apeluri pentru turiştii aflaţi în pericol pe munte

De la începutul lunii iunie şi până la finalul lunii august a.c., 743 de apeluri au anunţat situaţii de urgenţă în care au fost implicate persoane aflate în zone montane. 13 apeluri s-au referit la căderi de la înălţime, 193 de apeluri semnalau persoane rătăcite. Operatorii STS au alertat agenţiile specializate de intervenţie ce au competenţă în soluţionarea acestor urgenţe: Salvamont, Ambulanţă, ISU-SMURD, Poliţie şi Jandarmerie.

Aproape 60% (439 de apeluri) dintre cele 743 de apeluri care anunţau turişti aflaţi în pericol în zonele montane au avut localizare avansată AML (Advanced Mobile Location), iar echipajele de intervenţie au putut ajunge cu precizie la faţa locului. O parte dintre acestea au fost preluate prin aplicaţia mobilă Apel 112, dezvoltată de STS, care permite localizarea apelului la 112. Aplicaţia este gratuită şi disponibilă în Google Play şi App Store.

Ajutor la 112 pentru persoane aflate în pericol de înec

Pe parcursul acestei veri, la nivelul Centrului unic pentru apeluri de urgenţă 112 Constanţa au fost preluate 231 de apeluri prin care s-a solicitat intervenţia echipajelor de urgenţă pentru persoane aflate în pericol de înec în zona litorală a Mării Negre. Cele mai multe dintre acestea au vizat incidente în staţiunea Mamaia.

La nivel naţional, din 1 iunie şi până în 31 august 2023, operatorii STS au preluat şi procesat 3.014.806 apeluri dintre care 1.546.162 (51,29%) au reprezentat cazuri de urgenţă. Din cele trei luni de vară, cea mai încărcată zi la 112 a fost 23 iunie, când operatorii STS au preluat în medie 23 de apeluri pe minut.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati