Elevii care locuiesc sau învață în București-Ilfov vor avea gratuitate la metrou

Elevii din București, care învață în Capitală sau în județul Ilfov, ar putea beneficia de gratuitate la metrou, conform unei Hotărâri de Guvern (HG) pusă în consultare publică de Ministerul Educației.

Potrivit HG pusă în consultare publică de Ministerul Educației, elevii ar putea beneficia de gratuitate la metrou în baza carnetului de elev.

Conform noii legi a Educației, care intră în vigoare de pe data de 2 septembrie, elevii vor beneficia de gratuitate la serviciile publice de transport public local, inclusiv metropolitan și județean, rutier, naval, cu metroul, precum și feroviar la toate categoriile de trenuri, pe tot parcursul anului școlar.

„Eliberarea abonamentului lunar gratuit pentru elevi prin casieriile din stațiile de metrou se face în baza carnetului de elev, vizat pentru anul școlar în curs, care va avea înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului sau a adeverinței emisă de unitatea de învățământ pentru anul școlar în curs, în original, sau a cardului național de elev (n. red. încă nu intră în aplicare cardul național de elev), precum și a cărții de identitate, în original, pentru elevii de peste 14 ani sau a certificatului de naștere în copie, pe suport hârtie sau electronic, pentru elevii sub 14 ani”, prevede proiectul de HG, potrivit edupedu.ro, citat de B1TV.ro.

Elevii care vor să beneficieze de abonamentele lunare gratuite trebuie știe că ele vor fi eliberate prin casieriile din stațiile de metrou, „în baza confirmării/validării calității de elev”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati