9 sfaturi utile pentru un parior începător în 2023

Betting-ul a devenit un adevărat fenomen, cu vizibilitate maximă atât offline, cât și pe internet. Implicit, numărul jucătorilor este tot mai mare, drept dovadă stând creșterea grupului de pariuri sportive Telegram.

Pariorii începători au nevoie de timp pentru a învăța diverse „trucuri” și pentru a învăța să evite greșeli de bază. De mare ajutor sunt sfaturile primite de la jucătorii cu experiență, precum cele de mai jos:

Calculează din start cât îți permiți să pariezi

Ca orice activitate de divertisment, pariurile trebuie să beneficieze de un buget fix în fiecare lună. Calculează cât îți permiți să pierzi. Cel mai bine ar fi să nu le dedici mai mult de 5% din veniturile tale. Nu lua din banii rezervați unor cheltuieli de strictă necesitate și sub nicio formă nu te împrumuta ca să pariezi. Dacă ai epuizat bugetul, oprește-te până în luna următoare.

Cercetează piața înainte de a deschide cont

Sunt zeci de agenții de pariuri licențiate, la care poți juca legal. Citește recenziile disponibile despre fiecare, apoi intră pe site-urile operatorilor să vezi cu ochii tăi plusurile și minusurile. În centrul atenției ar trebui să fie sportul la care te pricepi cel mai bine. Vezi ce casă de pariuri îl „acoperă” și cine oferă cele mai bune cote.

Alege maxim două competiții

În general, din fiecare sport sunt oferite mai multe competiții. Excepție face doar Formula 1 dintre disciplinele populare, care este o competiție în sine. Dacă ne referim la fotbal, cel mai popular sport, sunt foarte multe campionate, ligi și cupe. Nu ai cum să pariezi pe toate în cunoștință de cauză, de aceea este recomandat să alegi numai două competiții, pe care să le urmărești îndeaproape.

Fă-ți o strategie pentru analizarea meciurilor

Nu paria niciodată înainte să analizezi meciurile. Fă-ți un plan prin care să acorzi o anumită pondere fiecărui element care poate influența rezultatul pariului. De asemenea, este foarte important să îți construiești o bază de dată cu site-uri pe care găsești informațiile necesare analizării evenimentelor.

Calculează singur cotele

Încearcă să calculezi singur cota selecției pe care vrei să o pui pe bilet. Nu este complicat: în urma analizei, stabilești șansa procentuală ca evenimentul să se producă, apoi o „răstorni”. De exemplu, dacă consideri că o echipă are 40% șanse să câștige, cota aferentă va fi 100/40, adică 2,5. În cazul în care agenția oferă o cotă mai mare, atunci pronosticul merită jucat.

Joacă doar bilete cu o singură selecție

Și pariorii profesioniști mai au ghinion, sau au momente în care sunt lipsiți de inspirație, dar aceste lucruri nu contează pe termen lung. De ce? Pentru că ei plasează doar bilete cu o singură selecție, care fac ca priceperea lor să aibă câștig de cauză atunci când trag linie, la finalul sezonului. Un singur meci pe bilet înseamnă șanse mici ca un eveniment neprevăzut să saboteze pariul.

Urmărește jocurile

Pe cât posibil, urmărește jocurile pe care pariezi. Este util din două puncte de vedere. În primul rând, te ajută să cunoști foarte bine jucătorii și stilul de joc al echipelor. În al doilea rând, te poți folosi de funcția „Cash Out” atunci când ți se pare că jocul nu curge în direcția dorită de tine, iar un bilet câștigător în același moment se poate „înroși” în orice clipă.

Fii la curent cu ofertele promoționale

Ofertele promoționale îți pot oferi avantaje importante. Pe lângă pariurile gratuite sau pariurile fără risc de care poți beneficia periodic, majoritatea agențiilor acordă cote mărite pentru meciurile selectate. Aceste cote sunt mai mari decât cele „reale”, astfel că biletele pe care le pui au valoare.

Inspiră-te din recomandările specialiștilor

Pe internet găsești numeroase pronosticuri oferite de tipsteri. Aceștia sunt specialiști în sport și în pariuri, care își dau toată silința ca sugestiile făcute să fie corecte. Asta nu însemna, însă, că nu pot greși. De aceea, este bine doar să te inspiri din „ponturi”, nu să le iei pur și simplu de pe site și să le pui pe bilet. Analizează, la rândul tău, fiecare predicție și vei avea șanse mai mari de câștig.

Sursa: Articol de la partener

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati