Consilierii generali ai Capitalei au aprobat joi modificarea denumirii Pieţei Strasbourg în Piaţa Ronald Reagan, loc în care va fi amplasat şi monumentul fostului preşedinte american, anunță Agerpers.
Proiectul vizează schimbarea denumirii de Piaţa Strasbourg în Piaţa Ronald Reagan, pentru spaţiul public situat la intersecţia străzilor Paris şi Washington, din Sectorul 1.
Totodată, denumirea de Piaţa Strasbourg va fi atribuită spaţiului public situat la intersecţia străzii Atena cu Aleea Alexandru.
- De asemenea, urmează să fie abrogată o hotărâre din 2017 în baza căreia denumirea de Piaţa Ronald Reagan a fost atribuită spaţiului public situat la intersecţia dintre Piaţa Victoriei cu strada Paris şi strada Duiliu Zamfirescu.
Direcţia Generală de Arhitectură, Peisagistică şi Monumente de For Public a fost mandatată să amplaseze statuia şi gestioneze proiectul de amenajare peisageră integrată.
Conform referatului de aprobare, Direcţia de Urbanism a identificat amplasamentul aflat la intersecţia dintre strada Paris şi strada Washington, situat în vecinătatea Palatului Victoria, şi consideră că acest teren „deţine caracteristicile spaţial configurative şi culturale pentru a fi reabilitat, pentru a avea funcţiunea de piaţă publică, contribuind la creşterea calităţii ambianţei urbane”.
Revitalizarea/reabilitarea acestui spaţiu public se va face pe baza unui proiect de amenajare a terenului, care să stabilească elementele componente: lucrări de artă plastică, mobilier urban, vegetaţie, lumină, afişaj stradal, circulaţie pietonală şi auto.
Piaţa Ion Cantacuzino devine Piaţa Voicu Enăchescu
Totodată, CGMB a aprobat schimbarea denumirii Pieţei Ion Cantacuzino în Piaţa Voicu Enăchescu, pentru spaţiul public situat la intersecţia străzii Johannes Gutenberg cu strada Silfidelor, Sector 5.
În ceea ce priveşte schimbarea denumirii de Piaţa Ion Cantacuzino în Piaţa Voicu Enăchescu, propunerea vine din partea consilierului general PNL Răzvan Socolovici.
„La finalul anului 2022, s-a stins din viaţă marele dirijor Voicu Enăchescu, lăsând cultura română fără o personalitate marcantă. Fondator al Corului de Cameră ‘Preludiu’, maestrul Voicu Enăchescu a fost un dirijor român apreciat atât în România, unde a fost director general şi artistic al Centrului de Cultură ‘Tinerimea Română’ din 1991 şi preşedinte al Asociaţiei Corale din 1998, cât şi în afara ţării, unde a fost premiat la multe concursuri internaţionale, dintre care amintesc doar Premiile pentru cel mai bun dirijor, premiul I şi medalia de aur la Festivalul Coral Internaţional din Beijing, China sau Premiul I la Festivalul de Muzică Ortodoxă de la Bialystok, Polonia”, se arată în referatul de aprobare.