În perioada 29-30 septembrie 2023, copiii și adulții din întreaga țară sunt invitați să descopere lumea extraordinară a științei prin sute de activități destinate minților curioase de toate vârstele, într-un eveniment din seria Nopții Cercetătorilor Europeni, eveniment aflat sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.
„Noaptea Cercetătorilor Europeni ne oferă cadrul perfect pentru atragerea tinerilor către știință”, spune ministrul Cercetării.
În perioada 29-30 septembrie 2023, copiii și adulții din întreaga țară sunt invitați să descopere lumea extraordinară a științei prin sute de activități destinate minților curioase de toate vârstele, într-un eveniment din seria Nopții Cercetătorilor Europeni,eveniment aflat sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării. Tema de anul acesta „ReCoNnect – Research for Health” (Cercetare pentru Sănătate),aduce zona de cercetare de excelență din România în fața publicului larg și se concentrează pe modul în care știința îşi poate aduce contribuţia la dezvoltarea de soluții pentru sănătatea oamenilor și a mediului înconjurător.
„Astfel de evenimente joacă un un rol esențial în facilitarea unei conexiuni mai
strânse între cercetători, mediul privat și publicul larg. Noaptea Cercetătorilor Europeni oferă un cadru în care oameni de toate vârstele pot intra în contact direct cu lumea cercetării și inovației. În plus, ne dorim să atragem cât mai mulți tineri
către știință. România are tineri geniali și talentați cărora, prin astfel de evenimente,le deschidem calea către o viitoare carieră în cercetare. Îi felicit pe cei care, în aceste zile, aduc munca lor de o viață mai aproape de noi într-un mod atractiv”,a declarat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.
La București, cercetătorii așteaptă publicul în Parcul Liniei
Evenimentul din București se desfășoară în parteneriat cu Primăria Sectorului 6, iar cei interesați sunt așteptați vineri, începând cu ora 16:00, în locația principală din Parcul Liniei (Strada Lujerului, Sector 6).
Organizatorii au pregătit zone de jocuri,concursuri cu premii, experimente și dezbateri având ca temă centrală cercetarea din domeniul sănătății.
În Capitală se mai desfășoară evenimente și la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, între orele 15:00 – 20:00, dar și la Muzeul Geologic Național, între orele 10:00 – 18:00.
Tot anul acesta vor mai fi organizate evenimente similare și în țară.