Universitatea Politehnica Bucureşti – prima universitate din România care primeşte sprijinul BEI

Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) va primi o finanţare de 25 de milioane de euro pentru a-şi extinde infrastructura educaţională şi de cercetare. Fondurile sunt destinate pentru realizarea unei infrastructuri noi, moderne, în campusul „Noul Local”, destinată celor 3 facultăţi care, în prezent, îşi desfăşoară activitatea de educaţie şi cercetare în localul Polizu (Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, Facultatea de Inginerie Aerospaţială şi Facultatea de Inginerie Medicală), iar suprafaţa investiţiei va fi de peste 30.000 de m2, a anunţat un comunicat al UPB.

Reprezentanţii Universităţii Politehnica vor semna marţi contractul de finanţare cu reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii. Planul vizează dezvoltarea campusului universitar printr-o clădire care va găzdui Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, Facultatea de Inginerie Aerospaţială şi Facultatea de Inginerie Medicală.

Scopul proiectului este construcţia, amenajarea şi dotarea unei clădiri care să deservească activitatea didactică şi de cercetare a celor trei facultăţi care, în prezent, funcţionează în campusul Polizu, alăturându-se celorlalte 12 facultăţi care îşi desfăşoară activitatea în campusul „Noul Local”. Astfel, se asigură premisele pentru creşterea calităţii şi a standardelor pentru activităţile de educaţie şi cercetare ale universităţii.

„Această primă operaţiune a BEI care vine în sprijinul învăţământului superior românesc este implementată mulţumită garanţiei oferite de Planul de Investiţii al Europei. Proiectul va contribui la creşterea nivelului de calitate al serviciilor oferite de universitate, care se confruntă cu subfinanţare în România. Acesta va creşte calitatea studiilor pentru peste 5000 de studenţi şi va îmbunătăţi activităţile de cercetare cu scopul creşterii nivelului de competitivitate al sistemului educaţional din România şi al economiei naţionale”, a declarat Andrew McDowell, Vicepreşedintele BEI.

La rândul său, Mihnea Costoiu, Rectorul UPB şi-a exprimat satisfacţia faţă de faptul că UPB Bucureşti este prima instituţie din România care primeşte acest tip de finanţare.

„Proiectul va veni atât în sprijinul universităţii, cât şi în sprijinul cercetării şi economiei naţionale. Credem că aceasta este o contribuţie demnă de cea mai mare universitate tehnică din ţară. Cu peste 30.000 de metri pătraţi dedicaţi educaţiei şi cercetării, mii de studenţi şi sute de angajaţi vor beneficia de această investiţie în infrastructură. Le mulţumesc reprezentanţilor Băncii Europene de Investiţii şi Fondului European pentru Investiţii Strategice pentru deschiderea pe care au arătat-o în colaborarea cu universitatea noastră”, a detaliat Mihnea Costoiu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati