Eco-Civica: „Ordonanța…neîmpăduririi! Prin PNRR se aprobaseră sume substanțiale pentru împăduriri de terenuri degradate”

Asociația Eco-civica trage un semnal de alarmă privind efectele dezastruoase ale Ordonanței nr 35/2023. Prin PNRR se aprobaseră sume substanțiale pentru împăduriri de terenuri degradate dar din păcate acest plan pare că nu va fi pus în aplicare.
„Știm că e greu de crezut dar asta a emis Guvernul, Parlamentul a votat legea de aprobare iar Tăcutul de la Cotroceni a promulgat-o!
Totul intr-un secret demn de Mosad.
Despre ce e vorba?
Prin PNRR se aprobaseră sume substanțiale pentru împăduriri de terenuri degradate și de pășuni care nu-și mai justificau destinația.
Să nu vă închipuiți că vorbim de pășunile acelea minunate, necesare, in care vitele sunt prezente și trebuiesc păstrate.
Nu! Vorbim de terenuri degradate, de fostele terase cu vii, acum dispărute, maluri de ape, livezi degradate, deci nu pășuni reale.
Aceste terenuri au fost încadrate greșit in planurile urbanistice pentru că nefiind arabile, primarii le-au spus la toate păsuni, separat de clasicul islaz comunal.
Având bani prin PNRR, sute de primari au întocmit documentația pentru a împăduri astfel de terenuri, cu proiecte, cadastru etc.
Mii de hectare.
În urmă cu vreo două săptămâni, niște băieți din cadrul autorităților, de la locale la centrale, legiuitori și palate, au modificat legea și au tăiat pășunile de la împădurire.
Acești șmecheri proști, care dețin pășuni, împreună cu persoane din conducerea Ministerului Agriculturii, se temeau de faptul că vor pierde fondurile APIA, in jur de 450 euro/ ha/an, parcă.
Dacă terenurile erau oferite spre împădurire, primeau mai mulți bani pe o perioadă asiguratorie de 20 de ani.
Bani asigurați de Uniunea Europeană.
E clar că și după cei 20 de ani se finanța zona împădurită, probabil până când pădurea ajungea la maturitate și puteau exploata masa lemnoasă.
Rețineți, trebuiau să împădurească terenuri care erau degradate și care nu fuseseră niciodată pășuni, primeau bani mai mulți, pădurile rămâneau in proprietatea lor și apoi puteau exploata și masa lemnoasă!!!
Credem că 35 de proști și incompetenți au putut să aprobe această Ordonanță 35/2023.
Cineva ,,ingrijorat” că scădeau sumele APIA ,,păstorite” de Ministerul Agriculturii.
Să vedem cum ii convingem de prostia lor pentru a reveni asupra actului normativ.
Închipuiți-vă ce beneficii putea aduce împădurirea in sudul și estul țării, și nu numai, unde soarele arde acum, aproape de 1 octombrie, cu peste 30 gc.
Aveți în foto cum s-a împădurit o pășune, in mod natural, cum arată și tot așa ar rămâne pășunile reale și necesare, cum sunt degradate terenurile de torenți și cum terasările ar putea fi împădurite pentru ca dealul să n-o ia la vale, gen Autostrada Sibiu-Cluj.”, se transmite în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati