DOCUMENT/Noi dovezi în cazul „Abatorului de copii”: Bebelușul a stat „13 ore fără sa fi primit îngrijiri medicale, concluzia raportului INML”

Noi dovezi în cazul „abatorului de copii” de la maternitatea Polizu, în care un medic este acuzat că ar fi omorât copiii născuți prematur pentru a nu ocupa locurile destinate acestora în incubatoare. 

La vremea respectivă, toamna anului trecut, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a declanşat o cercetare disciplinară, ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la cazul unui medic de la Maternitatea Polizu care este acuzat de malpraxis în privinţa comportamentului faţă de copiii născuţi prematur.

Avocatul Adrian Cuculis a transmis pentru newsbucuresti.ro ultimele date din investigație.

„13 ore fără  fi primit îngrijiri medicale, concluzia raportului INML.
Cazul medicului Florian Robe (suspect în cauza pentru tentativă la omor calificat cu privire la un copil nou născut prematur) este reactivat de către expertiză INML care îl arată  principal vinovat pentru toate sechelele copilului pe acest medic ginecolog.

Aduc aminte  întreagă opinie publică a fost zdruncinată în urmă cu mai bine de un an atunci când PTB a emis ordonanța de suspect pentru acest medic și asta după ce imagini filmate din maternitate arătau un copil prematur aruncat pe o tăviță de fier și lăsat să agonizeze înainte de a fi mutat direct în morgădeși era viu.
Expertiză arată cum pasivitatea medicului a pus în pericol viața copilului și a contribuit esențial la deteriorarea stării de sănătate a acestuia.”, transmite avocatul.

Iată mai jos documentul care confirmă expertiza:

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati