Peste câteva săptămâni se lansează producția noului Duster la Mioveni

Noua generație Dacia Duster va fi lansată în producție la Mioveni ,,peste câteva săptămâni” a anunțat, marți, la București, directorul general Dacia România, Mihai Bordeanu. Duster este cel mai bine vândut SUV din ultimii 6 ani, potrivit lui Bordeanu, conform economedia.ro.

,,Care sunt preocupările noastre ? Ei bine, suntem la câteva săptămâni să avem acordul de fabricație, practic să începem, să demarăm producția Duster, noua generație la Mioveni. Și ăsta e un lucru extraordinar. Vorbim de cel mai bine vândut SUV din Europa în retail, în ultimii 6 ani. Este un motiv de mândrie pentru toată lumea de pe platforma de la Mioveni, de la Centrul de Tehnologie de la Titu, de la Centrul de Excelență de Design din București.” -Mihai Bordeanu.

Șeful Dacia România și director brand pentru Europa de sud-est, a mai transmis că la începutul anului 2025 este programată lansarea Bigster : ,,Și nu ne oprim aici pentru că în 2025, la început de an vom lansa Bigster, o mașină de segment C, mai mare decât Duster. Evident, ca să putem să-l fabricăm în 2025 trebuie să lucrăm anul viitor și asta e o mare provocare. Modelul a ajuns deja la Centrul de Design și mai departe la Centrul Tehnic de la Titu” a explicat Bordeanu.

Pe primele nouă luni din 2023, productia de autoturisme in Romania a atins volumul de 375.860 unitati (234.530 DACIA + 141.330 FORD OTOSAN) o scadere de -1.8% fata de perioada similara din 2022. Luna trecută, la Craiova, Ford Otosan a lansat producția noului model Transit Courier. La Mioveni, Dacia produce zilnic aproape 1400 de mașini.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati