Digitalizarea serviciilor publice o prioritate în toate partidele: „Cetățenii au nevoie de implementarea unei aplicații care să îi poată ajuta în interacțiunea cu unitățile administrative”

Nu doar partidele considerate progresiste vor digitalizarea serviciilor publice. Deputatul AUR de Brașov, Ana Loredana Predescu a participat pentru a 3-a oară ca mentor în cadrul competiției “România fără dosar”, obținând locul II din zece cu echipa sa!

Patruzeci de studenți din 13 facultăți de la 8 universități din întreaga țară s-au calificat în etapa finală a competiției unde și-au prezentat ideile de funcționar public virtual inteligent pornind de la soluția „Ion” dezvoltată de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și echipa Humans.Ai.

“Au creat o soluție interesantă de digitalizare, impresionând prin ideea lor inedită cu ”Mih AI”, funcționarul digital, un chat bazat pe inteligența artificială! Un funcționar public virtual inteligent, pe care îl ai în permanență la dispoziție, fără a fi indispus sau expeditiv, alimentat cu o bază de date actualizată cu legislația și regulamentele în vigoare.

Acesta ar furniza informații precise și la zi despre drepturile și responsabilitățile cetățenilor. Cetățenii au nevoie de implementarea unei aplicații care să îi poată ajuta în interacțiunea cu unitățile administrative, astfel încât să debirocratizăm România”, afirmă Ana Loredana Predescu.

,,Felicit echipa formată din studenții Cătălin Stratu și Daniel Lupăștean, de la U.S.V. – Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, specializările Calculatoare și Securitate cibernetică, alături de Călin Robert Alberto și Eduard Drăgan, de la Universitatea din București – Facultatea de Științe Politice, pentru obținerea celui de-al doilea loc în cadrul competiției!

Mă bucură să lucrez alături de tineri pasionați, care trebuie și merită promovați! Vreau să mă implic în procesul de digitalizare a României, deoarece la categoria „servicii publice digitale”, România se situează pe ultimul loc în rândul statelor membre. Ocupăm locul 27 din cele 27 de state membre ale UE în ediția din 2021 a Indicelui economiei și societății digitale (DESI). Îmi doresc să schimbăm acest lucru, însă dosarul cu șină nu va dispărea prea ușor fără un efort comun, prin perseverență și determinare.

Alături de tinerii noștri valoroși, vreau să trimitem în istorie dosarul cu șină, copia de pe buletin și toate celelalte simboluri ale birocrației românești, să câștigăm timp, să împrietenim statul cu cetățenii și să modernizăm România!”, a afirmat Ana Loredana Predescu

Propunerile formulate de studenți urmează a fi implementate de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, beneficiind de sprijinul partenerilor de la Humans.ai și al studenților din echipele câștigătoare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati