FNGCIMM: În trei zile de la deschiderea sesiunii de inscriere în aplicatia programului IMM INVEST – sunt inregistrate deja peste 37.000 de cereri

În a treia zi de la deschiderea sesiunii de inscriere în programul IMM INVEST ROMANIA, care a avut loc in data de 28.04.2020, in aplicatia programului sunt inregistrate deja peste 37.000 de cereri de inregistrare, se precizează printr-un comunicat al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

  • FNGCIMMI a precizat că numarul total de inregistrari afisat de interfata aplicatiei nu reprezinta numarul de IMM-uri inscrise. In numarul total de inregistrari se regasesc si IMM -urile care au inscrieri repetate in aplicatie, ca raspuns la CLARIFICARILE solicitate de operatori!

Conform aceleiași surse, punerea solicitarii in starea CLARIFICARI presupune ca operatorul a verificat solicitarea si a constatat ca sunt necesare corectii sau completari care trebuie aduse de catre aplicant. In acesta situatie, solicitarea este retransmisa la beneficiar, insotita de un mesaj care contine comentariul operatorului, prin care sunt punctate corectiile care trebuie aduse.

”Operatorii FNGCIMM depun eforturi deosebite pentru a prelucra cat mai eficient fiecare cerere inregistrata in aplicatie si avand in vedere volumul imens de solicitari nou venite, dar si al celor care se reintorc pentru a fi reanalizate, pentru a avansa cu implementarea programului si a se putea observa un progres in procesul de transmitere catre banci in vederea obtinerii finantarilor este deosebit de important ca IMM-urile aplicante sa parcurga procesul de inscriere o singura data.

Este foarte bine sa se stie ca aceste corectii aduse formularului de inscriere sau a Declaratiei pe propria raspundere de incadrare in categoria IMM trebuie completate de catre beneficiari numai in aplicatie si nu vor fi transmise prin posta electronica la adresa imminvest@fngcimm.ro, de pe adresa de e-mail a aplicantului. Acesta modalitate de a raspunde, nu este valida si conforma cu mecanismul de implementare al programului. Deasemenea, subliniem ca punerea solicitarii in starea CLARIFICARI atrage dupa sine necesitatea reintrarii in cont si reluarea inscrierii.

Din cele peste 37.000 de cereri aflate in aplicatie, sunt in starea de TRANSMIS LA BANCA un numar de 1685 solicitari, in starea de cerere CLARIFICARI sunt peste 6100 de solicitari, in diferite stadii de PRELUCRARE sunt 263 de solicitari, iar in starea RESPINS, sunt 13 solicitari, motivul fiind ca nu indeplinesc criteriile de eligibilitate ale programului.

Un numar de peste 28.000 asteapta sa fie luate in analiza.

Incepand cu data de 4 mai 2020, solicitarile aprobate vor incepe a fi exportate catre banci si vor trece in faza de analiza, conform normelor interne de creditare, in vederea emiterii acordurilor de finantare.

Invitam potentialii beneficiari sa consulte Ghidul de completare a cererii online si sa vizualizeze MODELELE DE COMPLETARE A DIFERITELOR TIPURI DE DECLARATII IMM, inainte sa demareze procedura de inscriere. Acestea sunt .postate alaturat listei de INTREBARI FRECVENTE, publicate pe site-ul www.fngcimm.ro si pe pagina de Facebook a Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Pentru intrebari sau semnalarea eventualelor dificultati intampinate in procesul de inscriere in aplicatie, va rugam sa ne scrieti pe adresa de email imminvest@fngcimm.ro si, in cel mai scurt timp, colegii nostri va vor raspunde sau vor remedia problema pe care ati identificat-o.”, s-a mai transmis în comunicatul de presă.

* * *

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o institutie financiara nebancara, cu capital de risc, infiintata in scopul facilitarii accesului IMM-urilor la finantari, prin acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare contractate de la banci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumenteaza programe guvernamentale destinate relansarii economice, dezvoltarii mediului de afaceri, precum si crearii si sustinerii de locuri de munca, functionand ca o societate comerciala pe actiuni, cu actionar unic statul roman, sub supravegherea prudentiala a Bancii Nationale a Romaniei.
Garantia FNGCIMM SA – IFN este de maxim 80% din valoarea imprumutului, fara a depasi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar si se emite la solicitarea institutiilor finantatoare partenere, pentru finantari aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de catre finantator.
FNGCIMM SA – IFN colaboreaza cu 27 institutii financiare in baza unor conventii de lucru. Garantia FNGCIMM SA – IFN este cea mai lichida garantie, platibila in maxim 90 zile de la solicitarea de plata a finantatorului, insotita de documentatia completa, fata de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

FNGCIMM SA – IFN asigura o acoperire teritoriala nationala, raspunzand solicitarilor intreprinzatorilor prin toate cele 3 sucursale, 2 reprezentante si 3 filiale. In baza apartenentei sale la AECM (Asociatia Europeana a Institutiilor de Garantare – asociatie ce reuneste 47 de fonduri de garantare mutuale, private si publice, banci de dezvoltare si fonduri de contragarantare din 23 de state membre ale UE, precum si din Turcia, Serbia, Bosnia si Herzegovina, Federatia Rusa si Kosovo), FNGCIMM functioneaza dupa reguli si principii europene.

Sursa: FNGCIMM

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati