Conform Organizației Mondiale a Sănătății, fumătorii sunt mai vulnerabili la COVID-19, deoarece actul fumatului înseamnă că degetele (și eventual țigările contaminate) sunt în contact cu buzele, ceea ce crește posibilitatea transmiterii virusului de la mână la gură.
Este cunoscut faptul că transmiterea noului coronavirus este preponderent aeriană, explică ASSMB.
COVID-19 se transmite în special prin intermediul picăturilor de salivă, expectorate prin tuse, strănut sau chiar vorbit, de către persoanele bolnave, și care intră în contact cu mâinile, gura, ochii și mucoasa nazală a altor persoane. Fumătorii pot avea deja boli pulmonare sau capacitate pulmonară redusă, ceea ce poate crește riscul de boli grave sau o formă gravă de COVID-19.
Ce au în comun fumatul și #COVID19?
✅ atât fumatul cât și noul coronavirus afectează plămânii!
✅ fumatul poate crește riscul de a dezvolta o formă gravă de COVID-19!
✅ fumatul ucide în mai multe feluri când este vorba de COVID-19 deoarece slăbește imunitatea și sistemul respirator;
✅ fumatul este unul dintre cei mai cunoscuți factori nocivi pentru sănătatea umană. Atunci când fumezi îi expui și pe cei din jurul tău! Când vine vorba de fumatul pasiv, este posibil ca în fumul expirat și inhalat de fumătorul pasiv să existe particule ce conțin virusul.
🚭 Una dintre cele mai întâlnite întrebări în această perioadă este “Fumătorii și consumatorii de tutun prezintă risc mai mare de infecție cu COVID-19?”. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, fumătorii sunt mai vulnerabili la COVID-19, deoarece actul fumatului înseamnă că degetele (și eventual țigările contaminate) sunt în contact cu buzele, ceea ce crește posibilitatea transmiterii virusului de la mână la gură. Este cunoscut faptul că transmiterea noului coronavirus este preponderent aeriană. COVID-19 se transmite în special prin intermediul picăturilor de salivă, expectorate prin tuse, strănut sau chiar vorbit, de către persoanele bolnave, și care intră în contact cu mâinile, gura, ochii și mucoasa nazală a altor persoane. Fumătorii pot avea deja boli pulmonare sau capacitate pulmonară redusă, ceea ce poate crește riscul de boli grave sau o formă gravă de COVID-19. Ce au în comun fumatul și #COVID19? ✅ atât fumatul cât și noul coronavirus afectează plămânii! ✅ fumatul poate crește riscul de a dezvolta o formă gravă de COVID-19! ✅ fumatul ucide în mai multe feluri când este vorba de COVID-19 deoarece slăbește imunitatea și sistemul respirator; ✅ fumatul este unul dintre cei mai cunoscuți factori nocivi pentru sănătatea umană. Atunci când fumezi îi expui și pe cei din jurul tău! Când vine vorba de fumatul pasiv, este posibil ca în fumul expirat și inhalat de fumătorul pasiv să existe particule ce conțin virusul. ❗ Contextul acestei pandemii este un moment prielnic să renunți la #fumat! Ai grijă de tine și de cei dragi! 🚭 #StopFumat #StopCovid! #PMB #ASSMB #Sănătate 🚭
Publicată de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București pe Luni, 4 mai 2020