Ministerul Culturii a demarat procedura de clasare a clădirii unde se afla Club Fabrica

Ministerul Culturii, prin Direcţia de Cultură a Municipiului Bucureşti a declanşat procedura de clasare a imobilului situat în Bucureşti, strada 11 Iunie nr. 50, intrarea Ovidiu nr. 6, în conformitate cu Legea 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicată.

De la data comunicării către proprietar sau către titularul altor drepturi reale a declanşării procedurii de clasare şi până la publicarea ordinului de clasare sau până la comunicarea neclasării, după caz, dar nu mai mult de 12 luni, bunului imobil în cauză, i se aplică regimul juridic al monumentelor istorice.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat: „Protejarea patrimoniului este una dintre priorităţile mandatului meu. Nu mai putem să stăm impasibili şi să vedem cum imobile ce au potenţialul de a fi clasate ca monument istoric se demolează în fiecare zi. Patrimoniul industrial, aşa cum este cazul clădirii fostei fabrici Apollo, ne arată o istorie a progresului industrial realizat în România şi este datoria noastră să protejăm patrimoniul în beneficiul generaţiilor viitoare. Apreciez atât implicarea organizaţiilor neguvernamentale ce militează pentru protejarea patrimoniului, cât şi implicarea Institutului Naţional al Patrimoniului. ”

Institutul Naţional al Patrimoniului va întocmi documentaţia completă pentru clasarea definitivă ca monument istoric.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati