Sectorul 3: Ce faci cu deşeurile din construcţii sau renovări, ca să eviţi amenzile

La nivelul Sectorului 3 este disponibil un serviciu gratuit de ridicare a deşeurilor provenite din construcţii, în limita a 30 de saci pe an pentru fiecare adresă.

Reamintim că abandonarea deşeurilor din construcţii pe domeniul public atrage luarea măsurilor legale, conform normelor în vigoare.

Weekendul trecut a fost aplicată o amendă de 6.000 de lei unui cetăţean care a depozitat pe bulevardul Decebal peste 50 de saci cu deşeuri din construcţii, fără să aibă contract cu o societate autorizată pentru ridicarea acestora.

Ridicarea obiectelor voluminoase

Echipe ale Direcţiei Generale de Salubritate Sector 3 ridică obiecte uzate de mari dimensiuni (de exemplu: mobilier, saltele, uşi, alte obiecte voluminoase), DEEE-uri (frigidere, cuptoare, alte echipamente electronice sau electrocasnice), doar în urma unei solicitări făcute în prealabil.

Cum se face programarea pentru ridicarea deşeurilor

Primăria Sectorului 3 încurajează utilizatorii casnici (persoane fizice şi asociaţii de proprietari) să sune la numerele de telefon 0720.777.511, 0720.777.512, 0720.777.513, 0720.777.514 şi 0720.777.515, pentru orice sesizare sau serviciu privind salubritatea.

Utilizatorului i se aduce la cunoştinţă că solicitarea a fost preluată şi urmează să fie contactat de către un reprezentant al Direcţiei Generale de Salubritate Sector 3 pentru efectuarea unei programări în vederea ridicării deşeurilor în maximum 72 h.

Ridicarea deşeurilor cu titlu gratuit

Deşeurile voluminoase se vor ridica cu titlu gratuit, în limita a 2,5 mc – echivalentul unei platforme – o dată pe lună pentru fiecare adresă.

Serviciul este conceput pentru a încuraja practicile responsabile de eliminare a deşeurilor şi pentru a menţine curăţenia şi ordinea în spaţiile publice.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati