Un mediu imersiv și stimulant favorizează curiozitatea și dorința de interacțiune a copiilor cu deficiențe de tip neuropsihomotoriu. Specialiștii Centrului de Zi de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități ”Împreună”, din Sectorul 6, folosesc acest tip de experiență drept instrument terapeutic în lucrul cu beneficiarii de care se ocupă. Joi, o vizită la Muzeul MINA, din Capitală, le-a oferit celor mici o întâlnire cât se poate de reală cu mediul subacvatic și minunile din adâncuri.
Pești de toate felurile și dimensiunile, plante pe care le-au văzut pentru prima dată, umbre și lumini au contribuit la atmosfera fascinantă care i-a transpus pe cei 15 copii, însoțiți de părinți, în frumoasă lume a apelor.
Efectul stimulant al interacțiunii a fost completat de elementul educativ, vizitatorii aflând numeroase lucruri interesante despre relația dintre viață și apă, despre cum aceasta din urmă dă numele Planetei Albastre pe care locuim.
Aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Centrul de Zi de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități ”Împreună” oferă copiilor până la 18 ani din comunitate, cu diferite tipuri de dizabilități, un pachet de servicii integrate de recuperare în vederea creșterii gradului de integrare socială. Serviciile centrului asigură menținerea, refacerea și dezvoltarea capacităților copilului și ale părinților pentru depășirea situațiilor care ar putea determina separarea copilului de familia sa.
Mai multe informații despre acest centru, serviciile oferite și modalitatea de accesare a lor, la 021.9970, zilnic între orele 08.00 – 20.00.