Românii își vor putea înmatricula mașinile online. Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege

Înmatricularea auto online va fi posibilă pentru şoferii români, după ce Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege, în calitate de for decizional.

Camera Deputaţilor a adoptat, marți, un proiect de lege care prevede crearea unei aplicații prin care cetățenii care doresc să înmatriculeze, să transcrie dreptul de proprietate sau să radieze un vehicul, să poată face acest lucru fără a mai fi nevoie să se deplaseze la un sediu al serviciilor de înmatriculare.

Este vorba despre o aplicație gestionată de Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări din Ministerul Afacerilor Interne, care va permite cetăţenilor să introducă un set minim de date necesare identificării vehiculului şi, după caz, eventuale înscrisuri în formă electronică necesare operaţiunilor de înmatriculare, transcriere a transmiterii dreptului de proprietate, emitere a unui nou certificat de înmatriculare, radiere din circulaţie, precum şi declarare fiscală sau radiere din evidenţele fiscale, scrie DIGI24.ro.

Legea merge acum la promulgare.

Tot marți, Senatul a adoptat un proiect de act normativ prin care creşte valabilitatea permiselor de conducere de la 10 la 15 ani.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati