Karl Nehammer, la București: ”Sistemul Schengen nu funcționează, prin urmare nu poate fi extins!”

Cancelarul austriac Karl Nehammer, aflat la București, la Congresul Partidului Popular European, a transmis, după întâlnirea cu Klaus Iohannis, un nou mesaj tranșant pentru România: „Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: sistemul Schengen nu funcționează în prezent, prin urmare nu poate fi extins”. 

Karl Nehammer a anunțat, în urmă cu scurt timp, că ”poziția Austriei rămâne clară și neschimbată” în ceea ce privește aderarea României la Schengen.

”Astăzi sunt la București, la congresul Partidului Popular European. Ne pregătim împreună pentru alegerile importante pentru Parlamentul European din luna iunie.

Pe program a fost și o discuție cu Președintele României, Klaus Iohannis.

România este un partener important al Austriei. Companiile noastre sunt puternic implicate în România și creează multe mii de locuri de muncă acolo. Mulți cetățeni români lucrează în Austria și sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire.

În același timp, am discutat foarte deschis și despre obiecțiile Austriei referitoare la extinderea rapidă a spațiului Schengen. Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: sistemul Schengen nu funcționează în prezent, prin urmare nu poate fi extins”, a scris Karl Nehammer pe o rețea de socializare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati