Nicușor Dan, despre procesul Roșia Montană: Felicitari ministrei Corina Suteu, prim-ministru Dacian Ciolos, ministrului Bogdan Gheorghiu si prim-ministru Orban

Romania a castigat procesul de arbitraj international pentru Rosia Montana iar primarul Capitalei, Nicusor Dan, spune ca este o lovitura pentru politicienii si trusturile de presa care abia asteptau sa spuna ca societatea civila e de vina pentru tot ce se intampla in Romania.

„Rosia Montana a fost un proiect profund ilegal o uriasa afacere de coruptie, in care sute de politicieni si multe trusturi de presa au fost cumparate la bucata. S-a ajuns pana la o lege speciala, care spunea expres ca proiectul nu trebuie sa respecte legi nationale.

Toata admiratia pentru cei care nu s-au lasat cumparati si dimpotriva, au inceput o lupta care parea pierduta. Eugen David, cel care a initiat totul, Mihai Gotiu, care a documentat journalistic coruptia, avocatul Marius Harosa, care a castigat zeci de procese in care a dovedit ilegalitatea proiectului, ajutat de Dumitru Dobrev si Stefania Simion, si multi, multi altii.

Felicitari ministrei Corina Suteu si primului ministru Dacian Ciolos care au inaintat dosarul de clasare in lista UNESCO, ministrului Bogdan Gheorghiu si primului ministru Ludovic Orban care l-au redepus dupa ce guvernul Dancila il retrasese. Romania trebuie sa fie mandra ca are o locatie reprezentativa pentru istoria si cultura umanitatii.

Nu am putut anticipa rezultatul litigiului de arbitraj pentru ca nu stim nici azi continutul contractelor semnate intre Romania si companie la sfarsitul anilor 90. A fost oricum un gest de iresponsabilitate sa angajezi Romania intr-un proiect profund ilegal. Felicitari caselor de avocatura Leaua Damcali Deaconu Paunescu si Lalive SA care au reprezentat Romania in procesul de arbitraj”, a scris Nicusor Dan, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati