Consilierii generali se întrunesc în şedinţă, pentru a dezbate proiectul de buget al Capitalei

Consilierii generali ai Capitalei urmează să se întrunească într-o şedinţă extraordinară luni, de la ora 14.00, pentru a dezbate proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2024.

Reamintim că bugetul Municipiului Bucureşti a fost respins în două şedinţe anterioare, după ce grupul PNL a cerut ca subvenţiile pentru termie şi transportul public să fie prevăzute integral în proiect.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a lansat miercuri un apel la responsabilitate.

Edilul a menţionat că principalul reproş care i se aduce de către consilierii municipali care nu susţin proiectul de buget este că acesta nu include toată suma destinată subvenţiilor pentru termie şi transportul public.

cAstfel, în actuala formă de buget, sunt prevăzute doar două miliarde de lei, în condiţiile în care sumele vor urca până la sfârşitul anului la trei miliarde. Edilul general a menţionat că o situaţie similară a existat şi în anii 2021 şi 2022, când bugetul iniţial a fost suplimentat cu câte un miliard de lei, ulterior, pentru subvenţii.

Nicuşor Dan a mai spus că mizează în acest an pe venituri suplimentare de 1,8 miliarde de lei, faţă de cele prevăzute în forma actuală a proiectului. El a explicat că este de preferat ca în buget să fie prevăzute şi sume pentru investiţii,

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati