Nicușor Dan explică modul cum votezi în București la alegerile locale din 9 iunie 2024

Dacă ai domiciliul în București, poți vota la secția de votare la care ești arondat, pe care o poți găsi aici: https://www.registrulelectoral.ro/.

Primarul general Nicușor Dan a postat pe pagina lui de Facebook cum poți vota pe 9 iunie în Capitală.

Dacă nu ai domiciliul în București, dar locuiești aici, vei putea vota în București pe baza vizei de flotant DOAR DACĂ o vei obține până la data de 5 aprilie 2024, adică cu cel puțin 60 de zile înainte de data alegerilor (așa cum prevede articolul 14 din OUG nr. 21/2024 care reglementează comasarea alegerilor).

 Dacă ai deja viză de flotant în București, dar îți expiră mai devreme de 9 iunie 2024, trebuie să obții reînnoirea ei până la data de 5 aprilie 2024, adică cu cel puțin 60 de zile înainte de data alegerilor.

 Dacă ai deja viză de flotant în București și îți expiră după data de 9 iunie 2024, vei putea vota în București pe baza vizei de flotant la alegerile locale din 9 iunie 2024.

 În funcție de sectorul în care locuiești, poți găsi aici mai multe detalii privind obținerea și reînnoirea vizei de flotant (denumită oficial „viză de reședință” sau „mențiune privind stabilirea reședinței”):

Sector 1: https://www.dpepscs1.ro/ep-19/ #Sector1

Sector 2: https://dpepsc.ps2.ro/…/evidenta/13-stabilirea-resedintei #Sector2

Sector 3: https://www.primarie3.ro/…/inscrierea-in-actul-de…/ #Sector3 

Sector 4: https://www.deps4.ro/evidenta-persoanelor/ #Sector4

Sector 5: https://sector5.ro/viza-de-resedinta/ #Sector5

Sector 6: https://evidentapersoanelor6.ro/…/serviciul-evidenta… #Sector6

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati