Tradiţii gastronomice şi show-uri tradiţionale, în acest weekend, la Asian Food Fest

Tradiţii gastronomice şi culturale din 15 ţări asiatice vor fi prezentate, de vineri până duminică, la cea de-a patra ediţie a Asian Food Fest, festival dedicat bucătăriilor asiatice care va avea în Parcul Titan din Capitală.

Potrivit unui comunicat de presă, evenimentul, care se va desfăşura în zona Calul Titanilor şi Scena Mare, va aduna peste 80 de expozanţi din Japonia, China, India, Nepal, Iran, Pakistan, Vietnam, Thailanda, Filipine, Coreea de Sud, Sri Lanka, Siria, Liban, Indonezia, Turcia.

Amatorii de preparate tradiţionale asiatice vor avea de ales între mâncăruri şi dulciuri cunoscute, intrate de câţiva ani în meniurile HoReCa din România şi preparate mai puţin sau deloc cunoscute, promovate la noi de străinii care activează pe piaţa forţei de muncă din ţară.

Vedetele festivalului vor fi binecunoscutele mâncăruri japoneze, chinezeşti şi indiene, atât cele tradiţionale, calde, pe bază de legume, orez, tăiţei, carne de vită, peşte, soia, cât şi cele impuse ca street-food în ţările lor de origine.

De asemenea, bucătăriile unor ţări din Indochina (Thailanda, Vietnam) propun românilor mixuri interesante de diferite tipuri de carne, sosuri şi legume preparate tradiţional.

Asia de Sud şi Sud-Est va fi şi ea reprezentată de preparatele din Sri Lanka şi Filipine, astfel că vizitatorii au ocazia să descopere culturi culinare bogate şi variate şi să se bucure de noi arome.

La capitolul deserturi, libanezii, sirienii şi turcii nu se dezmint nici la această ediţie şi vin cu delicioasele sarailii şi baclavale. La standuri se va găsi şi apetisantul dulce libanez knafeh, cunoscut la noi sub numele cataif, iar la turci drept kunefe.

Îngheţata thailandeză (formă de rulouri) şi cheesecake-ul japonez vor satisface şi ele pofta de dulce a celor ce trec pragul Asian Food Fest. Tot din Japonia vin şi prăjiturile tradiţionale din orez glutinos, mochi, care combină diverse arome exotice şi texturi unice.

Produsele culinare vor putea fi cumpărate la pachet de la corturile şi truck-urile expozanţilor culinari, dar vizitatorii care vor dori să le consume în cadrul festivalului, o vor putea face într-o zonă special amenajată cu mese, scaune şi umbrele.

Pe tot parcursul festivalului, vor avea loc show-uri tradiţionale, pe scena amenajată lângă lac. Astfel, toţi cei prezenţi se vor bucura de parade ale costumelor tradiţionale asiatice, de dansuri şi muzică din Sri Lanka (show de geta beraya – tobe srilankeze), Japonia (show de tobe japoneze denumite taiko), India (dansuri de Bollyood), Coreea de Sud (k-pop şi k-dance), Turcia (belly dance), Filipine (street dance), Indonezia (dansuri balineze).

Nu vor lipsi atelierele tradiţionale la care vor fi „vedete” pictura, modelarea, caligrafia, dar şi figurinele din diverse materiale şi obiecte (mărgele, creioane, lemn, lut etc.)

Atelierele dedicate copiilor, dar şi adulţilor sunt pictură pe ceramică, ipsos, apă (EBRU – artă specific turcească), evantaie, felinare; pictură de mandale (simboluri de tradiţie hindusă şi budistă) pe pietre; pictură cu nisip; origami şi de tablouri japoneze cu flori de cireş; caligrafie japoneză şi coreeană; ghirlande cu dragoni şi măşti decorate în specific asiatic.

Târgul va fi deschis vineri, între orele 14,00 – 22,00, şi sâmbătă şi duminică, între orele 10,00 – 22,00.

Intrarea la festival este gratuită.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati