Primăria Sectorului 3 a demarat deja lucrările de reconstruire din temelii a Școlii gimnaziale nr. 16 „Voievod Neagoe Basarab”, cu o capacitate de 650 de locuri pentru gimnaziu.
„Am reușit în urma unor demersuri insistente să preluăm clădirea de la Primăria Capitalei. Clădirea cu grad seismic ridicat era pe punctul de a se prăbuși, s-a dispus evacuarea acesteia acum mai mulți ani și acum am început de urgență lucrările de reconstruire. În prezent utilajele sunt în teren și intervin pentru demolarea vechii clădiri. În locul acesteia va fi construită din temelii o școală nouă încăpătoare, modernă, dotată cu sală de sport și toate facilitățile necesare. De altfel, în Sectorul 3 am construit mai multe corpuri de școli care au sporit capacitatea, avem în continuare în derulare astfel de proiecte de extindere a infrastructurii școlare”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.
În noua școală cu o capacitate de 650 de locuri, elevii vor beneficia de 22 de săli de clasă, laboratoare pentru chimie, fizică, științe naturale, cabinet medical și stomatologic, bibliotecă și de o sală de sport luminoasă și spațioasă. De asemenea, vor fi amenajate spații exterioare de recreere, o zonă de atletism, teren de baschet și spații verzi, necesare pentru dezvoltarea armonioasă a elevilor.
Noua clădire se va ridica la nivelul standardelor de energie, eficiență termică și calitate a spațiilor de studiu, pe care le oferă în ansamblu infrastructura școlară din Sectorul 3. Se promovează conceptul de școală modernă, sigură, prietenoasă elevilor și responsabilă cu mediul înconjurător.
Concret, clădirea cu patru etaje va avea suprafețe vitrate generoase, încălzire în pardoseală, sisteme moderne de ventilație și pompe de căldură. Tâmplăria folosită va fi una din aluminiu cu performanțe energetice ridicate, iar sticla cu protecție împotriva razelor UV. Pe acoperișul școlii se vor monta panouri fotovoltaice utilizând energie regenerabila pentru a prelua din consumul electric necesar al clădirii.
Școala gimnazială „Voievod Neagoe Basarab” a fost preluată în urma numeroaselor demersuri de la Primăria Municipiului București, în administrarea căreia s-a aflat până de curând.