VIDEO/ Activiști pro-Palestina și anti-Israel au montat corturi într-un campus al Universității București

Un grup de activiști care se identifică pe rețelele sociale cu numele ”Solidaritate România-Palestina” a instalat mai multe corturi într-un campus al Universității București și anunță un ”protest pașnic al studenților bucureșteni împotriva genocidului” din Gaza, scrie G4Media.

Mai multe postări pe contul de Facebook ”Solidaritate România-Palestina” includ sloganul ”De la râu la mare”, un slogan considerat antisemit pentru că face referire la dispariția statului evreu. Din anii 1960, „De la râu la mare” a fost folosit de mișcările naționaliste palestiniene, precum Organizația pentru Eliberarea Palestinei și, mai târziu, mișcarea terorist-islamistă Hamas.

Militanții pro-Palestina și-au instalat corturile într-un spațiu de lângă rectoratul Universității București din Șoseaua Panduri.

În replică la inițiativa activiștilor, Universitatea București arată că are înmatriculați doar doi studenți din Palestina și nici unul din Israel.

”UB are încheiat un singur parteneriat cu o instituție de învățământ superior din Statul Israel, în cadrul Programului Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport în Europa, Erasmus+, dintr-un total de 498 de parteneriate Erasmus+, în cadrul căruia se pot desfășura mobilități academice. Potrivit Cartei UB, Universitatea din București nu poate fi implicată politic, inclusiv în politica externă a României și în politica internă a altor state”, arată comunicatul Universității.

Reamintim că mai multe universități din SUA și din Europa au fost scena unor proteste similare în ultimele săptămâni.

Imagini postate de activiști:

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati