Medicii de familie din București au primit halate și mănuși de protecție de la Primăria Capitalei

Primăria Capitalei prin ASSMB a donat 120.000 de halate de protecție și 200.000 de mănuși de unică folosință medicilor de familie din București.

”Predăm astăzi către două asociații ale medicilor de familie o donație semnificativă: 120.000 de halate de protecție și 200.000 de mănuși de unică folosință. Aceste materiale esențiale pentru sănătatea cadrelor medicale și pacienți vor fi distribuite către medicii de familie din București”, a anunțat Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

În contextul pandemiei, când spitalele și-au redus activitatea cu 80%, cei peste 1.000 de medici de familie din Capitală au asigurat și asigură în continuare asistență medicală bucureștenilor și totodată realizează primul triaj al celor care prezintă simptome specifice infecției cu virusul SARS-CoV-2!

Donația face parte din proiectul ‚În sprijinul medicilor de familie’, prin care Primăria Capitalei, prin ASSMB a achiziționat aceste echipamente de protecție. Valoarea totală a proiectului este de 1,3 milioane lei.

Echipamente medicale și pentru cabinetele școlare

Totodată, având în vedere că Primăria Capitalei, prin ASSMB, are în administrare peste 600 de cabinete de medicină școlară, au fost achiziționate și materiale necesare echipării acestora.

Este vorba de peste 400 de termometre no touch, peste 1.000 de cutii de măști chirurgicale de unică folosință, aproape 600 de viziere medicale, recipienți cu dezinfectanți de mâini și dezinfectanți pavimente, peste 53.000 de halate de unică folosință precum și alte materiale sanitare, medicamente și consumabile necesare unei bune desfășurării a activității medicale.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati