Primăria București a început lucrările de modernizare pentru nouă kilometri din rețeaua de termoficare de pe Magistrala II Sud

Primăria Municipiului București a început lucrările de modernizare pentru nouă kilometri din rețeaua de termoficare de pe Magistrala II Sud, ce alimentează 5.100 de apartamente.

Primăria Capitalei a anunţat că, prin Compania Municipală Energetica Servicii, a demarat lucrările la Obiectivul 3 – Magistrala II Sud ce furnizează agent termic în zonele Piaţa Iancului, Mihai Bravu, Bucur Obor, Ştefan cel Mare, Colentina şi Aviaţiei, tronsonul alimentând 89 de blocuri de locuinţe, 5.100 de apartamente, două licee, Colegiul „Iulia Haşdeu” şi Liceul „Ady Endre”, şi Şcoala Gimnazială nr. 56.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii transmis, miercuri, AGERPRES, prin aceste lucrări se modernizează nouă kilometri din reţeaua de termoficare. Sunt schimbate conductele vechi de peste 40 de ani cu unele noi, preizolate, dotate cu senzori de detecţie a avariilor. Pe durata desfăşurării lucrărilor, furnizarea apei calde nu va fi afectată, întrucât vor fi instalate conducte de provizorat.

Obiectivul 3 – Magistrala II Sud face parte din proiectul de reabilitare a aproximativ 63 de kilometri din reţeaua de termoficare a Capitalei.

Proiectul este finanţat cu fonduri de la bugetul local şi nerambursabile obţinute de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati