Sondaj Epsilon Poll. Gabriela Firea, pe primul loc în intenția de vot a bucureștenilor, cu 32%

Candidatul PSD Gabriela Firea se situează pe primul loc în topul opţiunilor pentru Primăria Generală cu 32%, fiind urmată de Nicuşor Dan, candidat independent susţinut de Alianţa Dreapta Unită, cu 31%, conform unui sondaj realizat de Epsilon Poll la comanda PSD.

  • De asemenea, 45% dintre cei chestionaţi cred că alegerile vor fi câştigate de Firea, iar 43% cred în victoria lui Nicuşor Dan. 

Aproape o treime dintre cei chestionaţi, 32% au declarat că ar vota-o pe Gabriela Firea pentru Primăria Generală, iar 31% s-a exprimat în favoarea lui Nicuşor Dan, acesta fiind urmat de Cristian Popescu Piedone (PUSL) – 11%, de Sebastian Burduja (PNL) – 9%., Diana Şoşoacă – 5% şi Mihai Enache (AUR) – 4%.

Întrebaţi cine cred că va câştiga funcţia de primar al Capitalei, 45% dintre cei chestionaţi au indicat-o pe Gabriela Firea, 43% pe Nicuşor Dan, 6% – Cristian Popescu – Piedone, 4% – Sebastian Burduja, 1% – Diana Şoşoacă, 1% – Mihai Enache.

  • 68% dintre subiecţi au apreciat că Bucureştiul se întreaptă într-o direcţie greşită, 27% având o opinie contrară.

63% dintre cei chestionaţi se declară nemulţumiţi sau foarte nemulţumiţi de activitatea actualului primar al Capitalei, Nicuşor Dan, doar 28% spunând că sunt mulţumiţi sau foarte mulţumiţi.

  • Universul de eșantionare: populația adultă, activă în mediul online, cu identitate /acces la internet prin adresa IP din Municipiul București, autoidentificată cu vârsta de peste 18 ani.
  • Volumul eșantionului: 5.430 identități online/respondenți analizați.
  • Mecanismele de ponderare și analiză a datelor se bazează pe programare Machine Learning, antrenat anterior pe seturi de date succesive de la nivelul Municipiului București, ca având o probabilitate verificată de 90%.
  • Marja de eroare la nivelul întregului eșantion: ±5%, la un nivel de încredere de 90%.
  • Metoda de culegere a datelor: Chestionar online, targetat pe categorii socio-demografice conform distribuției din populația adultă a Municipiului București.
  • Perioada de realizare: 31 Mai – 2 Iunie 2024.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati