Poşta Română spune că, pentru a minimiza riscurile privind incendiile şi pentru a instrui fiecare din cei 21.000 de angajaţi în domeniul prevenirii acestora, va implementa un program de instruire online în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă (SSM) şi Prevenirii şi Stingerii Incendiilor (PSI).
Valentin Ştefan, director general al Poştei Române, a subliniat importanţa protejării vieţii şi a sănătăţii angajaţilor: „Suntem unul dintre cei mai mari angajatori din România şi avem sute de clădiri, birouri şi spaţii, fiecare cu un profil diferit. Prioritatea noastră este protejarea vieţii şi a sănătăţii colegilor noştri. În situaţia unui incendiu sau a unui accident de muncă, promptitudinea şi eficacitatea intervenţiei pot face diferenţa între viaţă şi moarte. Un sistem bine pus la punct şi personalul instruit pot minimiza riscurile şi pot asigura evacuarea eficientă a angajaţilor şi a eventualilor clienţi aflaţi în incinta spaţiului respectiv.”
Compania Safe Consulting a câştigat contractul de achiziţie de servicii în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă (SSM) şi Prevenirii şi Stingerii Incendiilor (PSI), în valoare totală de 180.000 de lei, pentru 12 luni.
Sistemul de instruire, adaptat cerinţelor actuale de perfecţionare profesională online, ce va fi instalat de Safe Consulting, la Poşta Română, va putea fi accesat de oriunde şi oricând, oferind angajaţilor o mare flexibilitate armonizată cu programul diversificat al acestora.
Fiecare angajat va beneficia de propriul cont şi va urma procedurile de instruire online în funcţie de momentul care i se potriveşte cel mai bine şi pe tematica specifică tipului de muncă prestată, fără a fi nevoie de întreruperea activităţilor obişnuite. Platforma de instruire online oferă posibilitatea de urmărire a progresului şi de evaluare a cunoştinţelor dobândite, ceea ce va permite departamentului de siguranţă să monitorizeze participarea angajaţilor şi să identifice eventualele lacune în înţelegerea materialelor. Astfel, se pot lua măsuri suplimentare de instruire sau clarificare.
Comparativ cu instruirile clasice, bazate pe expunere statică, formală, cele online folosesc elemente noi, interactive, precum simulări virtuale, quiz-uri şi studii de caz, care provoacă paticipantul să intervină. Astfel, acestea cresc nivelul de angajare şi participare al salariaţilor şi le permit să aplice mai bine cunoştinţele în situaţii practice, ceea ce poate contribui la creşterea eficacităţii măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.