Beatrice Tudor, mesaj de Ziua Profesorilor: Chiar dacă trecem printr-o situație grea, școala românească a mers înainte

Deputata PSD de București, Beatrice Tudor, a transmis vineri un mesaj de Ziua Profesorilor, în care le-a mulțumit acestora pentru activitatea lor și le-a urat ani plini de reușite în profesie.

Ea a adăugat că, chiar dacă trecem printr-o perioadă grea, școala românească a mers înainte.

„În fiecare an, pe 5 iunie, îi sărbătorim pe cei care ne-au format și ne-au pregătit pentru ceea ce suntem astăzi. Dascălii noștri au fost, sunt și vor fi deschizătorii celor mai importante drumuri.

Chiar dacă anul acesta trecem printr-o situație grea, datorită profesionalismului de care au dat dovadă, școala românească a mers înainte, reușind astfel să se adapteze noilor condiții„, a scris Beatrice Tudor pe Facebook.

Ea a adăugat că tot astăzi, sărbătorim 241 de ani de la nașterea marelui cărturar Gheorghe Lazar.

Pedagog, traducător și teolog, Gheorghe Lazar este considerat fondatorul învățământului în limba română din Țara Românească.

După absolvirea studiilor la Viena, se întoarce la București unde înființează prima școală cu predare în limba română, „Școala de la Sfântul Sava”.

„Le mulțumim astăzi dascălilor pentru tot ceea ce fac și le urăm ani plini de reușite în profesie„, a concluzionat social-democrata.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati