Încep înscrierile pentru o nouă ediţie a Şcolii de vară de ştiinţă şi tehnologie de la Măgurele

Universitatea din Bucureşti a anunţat luni deschiderea înscrierilor pentru cea de-a şaptea ediţie a Şcolii de Vară de Ştiinţă şi Tehnologie de la Măgurele (MSciTeh).

Timp de două săptămâni, în perioada 22 august – 5 septembrie, peste 60 de elevi de liceu pasionaţi de ştiinţă şi 30 de profesori de ştiinţe vor avea ocazia să colaboreze cu cercetători de renume pentru a explora tema centrală a evenimentului – „Ştiinţa pentru pace şi securitate” -, în laboratoarele pe de Platforma de cercetare de la Măgurele (Ilfov) şi în Geoparcul UNESCO „Ţinutul Buzăului”, notează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Universităţii Bucureşti, ediţia din 2024 a MSciTeh aniversează împlinirea a 70 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN).

„MSciTeh le oferă elevilor o experienţă educativă unică, utilă în alegerea unei direcţii de studiu după încheierea liceului. Anul acesta, şcoala propune 16 teme care combină învăţarea teoretică cu activităţi practice în laboratoarele de cercetare de pe Platforma de cercetare de la Măgurele. Elevii vor lucra alături de experţi în domeniu şi vor dezvolta proiecte inovatoare ce ţin de înţelegerea lumii în care trăim, găsirea de soluţii pentru probleme actuale sau pentru probleme cu care omenirea se poate confrunta în viitor şi vor putea avea iniţiative tehnologice inovatoare ce ne vor permite să trăim într-o lume mai bună şi mai sigură. Profesorii participanţi vor avea ocazia să asiste la sesiuni de pregătire în Geoparcul UNESCO ‘Ţinutul Buzăului’ şi în laboratoarele pe de platforma de cercetare de la Măgurele, asistaţi de cercetători din domeniile STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică) şi de experţi în educaţie”, precizează comunicatul citat.

Înscrierile sunt deschise până pe data de 15 iulie.

Şcoala de Vară de Ştiinţă şi Tehnologie de la Măgurele este un eveniment organizat în consorţiul ReCoNnect de Universitatea din Bucureşti, Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Pe lângă cercetătorii celor două institute, sunt implicate cadre didactice şi studenţi de la şase facultăţi ale Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Biologie, Facultatea de Chimie, Facultatea de Fizică, Facultatea de Geologie şi Geofizică, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei. Acestora li se adaugă, ca parteneri, institutele de fizică de pe Platforma de cercetare de la Măgurele, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, Institutul de Ştiinţe Spaţiale şi Institutul de Fizică Atomică.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati