Grindeanu, depășit de situație: Cazurile TAROM și Valea Oltului, decisive pentru mandatul său la Transporturi

Zboruri anulate în plin sezon de vacanță și prima zi în care Valea Oltului este închisă, coșmar în Transporturile conduse de Sorin Grindeanu. 

Ministrul Transporturilor așteaptă soluții de la Compania TAROM în urma valurilor de zboruri anulate, așa cum a scris pe Facebook. Asta deși problemele trenează de multă vreme și în fruntea aeroportului a fost numit un director pentru care ministrul și-a dat girul.

Grindeanu arată cu degetul alți vinovați.

Anularea zborurilor TAROM în plin sezon de vacanță și fără nicio soluție pentru călători se datorează unei greve mascate a piloților de aeronave, în urma unei negocieri eșuate a salariilor. Compania s-a declarat „într-o situație fără precedent” în fața celor 20 de curse afectate luni de piloții și copiloții care s-au declarat „inapți de zbor” și nu au operat zborurile programate de pe Aeroportul Henri Coandă, Otopeni.

În luna ianuarie Costin Iordache a redevenit director general la TAROM. Important de precizat că penultimul director a fost schimbat după doar două luni de mandat, și asta după ce Grindeanu a girat pentru el.

În luna mai Sorin Grindeanu a făcut declarații controversate. Pe atunci declara că realizarea unui nou terminal de pasageri care să preia actualul flux de trafic, deseori a paralizat, „nu se justifică”. Declarația a fost criticată dur: un fost secretar de stat din minister l-a declarat pe Grindeanu „rupt de realitate”, afirmând că „actualul terminal T1 funcționează la 200% din capacitate”.

Coincidența face ca tot astăzi să fie și prima zi în care Valea Oltului să fie închisă, o altă bombă care i-a explodat în față ministrului Grindeanu.

Deși a încercat să-și explice politic decizia închiderii acestui tronson extrem de important în traversarea țării, antreprenorii și experții în domeniu nu au fost de acord: „este soluția la îndemâna birocratului indolent”, transmite Asociația Pro Infrastructura.

La rândul lor, oamenii de afaceri acuză faptul că închiderea Văii Oltului nu a fost anunțată.

„Este regretabil felul în care am aflat că Valea Oltului, principala arteră economică rutieră a României, se închide timp de o lună”, spune Radu Burnete, directorul executiv al Confederației Patronale Concordia, care consideră că ar fi trebuit sa avem informația asta cu minimum cu 2-3 luni înainte.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati