Tăieri ilegale de copaci în Sectorul 3. USR cere măsuri urgente: „Este imperios ca amenzile să fie mărite!”

Diana Buzoianu, deputat USR, și Lucian Judele, viceprimar USR al Sectorului 3, au depus plângeri la Poliția Locală a Municipiului București și la Garda de Mediu, cerând măsuri urgente pentru oprirea tăierii ilegale de copaci care a avut loc săptămâna aceasta în Sectorul 3, în zona străzii Murgului, în apropierea mallului Park Lake.

Imaginile apărute în spațiul public confirmă tăierea a cel puțin 15 arbori, defrișările fiind începute încă de sâmbătă, 6 iulie.

Într-un demers de protejare a spațiilor verzi, Diana Buzoianu, deputat USR, şi Lucian Judele, viceprimar USR al Sectorului 3, cer constatarea defrișărilor ilegale din strada Drumul Murgului nr. 40, Sector 3, aplicarea tuturor măsurilor și sancțiunilor legale conform Legii nr. 24/2007 şi informarea asupra soluționării petiției, conform termenului legal prevăzut de art. 8 din OG nr. 27/2002.

„Murim cu zile din cauza poluării aerului. Dacă nu murim, plătim mii de euro din cauza problemelor de sănătate asociate poluării. În tot acest timp, în București, niște persoane continuă să distrugă puținele spații verzi pe care le avem, astfel încât să ne sufocăm între betoane. Am propus în Parlament ca tăierile ilegale de copaci din spațiile verzi să redevină infracțiuni, dar PSD și PNL se opun acestei măsuri. Până când vor decide să nu mai țină partea celor care distrug orașele noastre, spațiile verzi din București vor dispărea sub ochii noștri”, spune Diana Buzoianu, deputat USR.

Reamintim că persoanele fizice care taie ilegal copaci pot fi sancționate cu amenzi cuprinse între 50 și 100 de lei per arbore. Totuși, suma se reduce la jumătate dacă este achitată în termen de 15 zile, ceea ce înseamnă că tăierea ilegală a unui copac poate costa doar 25 de lei.

În trecut, consilierii generali ai Municipiului București au refuzat majorarea acestor sancțiuni. Acum trei luni, proiectul de hotărâre care prevedea majorarea amenzilor de 100 de ori a fost respins la vot. Acesta includea sancțiuni mai drastice și pentru deteriorarea spațiilor verzi și aruncarea deșeurilor pe spațiile verzi, alei, fântâni, lacuri și bazine.

Consilierii PNL s-au abținut de la vot, iar PSD a votat împotrivă.

„Este imperios ca amenzile pentru tăierile ilegale să fie mărite! Peste ani, când Bucureștiul va fi un cuptor continuu, copiii noștri se vor uita îngroziți la faptul că pentru un copac tăiat ilegal se plătea echivalentul unui pachet de țigări”, spune Lucian Judele, viceprimar USR al Sectorului 3.

USR Sector 3 solicită autorităților să intervină ferm și rapid pentru a opri aceste acte de vandalism ecologic și pentru a proteja mediul urban din Sectorul 3.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati