Începe înscrierea la liceu pentru elevii care au absolvit clasa a VIII-a și au dat Evaluarea Națională

Elevii care au absolvit clasa a VIII-a şi care au susţinut Evaluarea Naţională se pot înscrie la liceu începând de joi. Repartizarea computerizată la liceu se va afișa pe 24 iulie, conform Agerpres.

În perioada 11 – 22 iulie se desfăşoară etapa de completare a opţiunilor şi a fişelor de înscriere, alături de părinţi şi de profesorii diriginţi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Completarea opţiunilor în cazul copiilor care vor ocupa locuri speciale pentru minorități sau pentru cei cu încadrare de cerinţe educaţionale speciale va avea loc pe 15 şi 16 iulie. Pe 18 iulie este programată repartizarea pe aceste locuri şi comunicarea rezultatelor.

După repartizarea de pe 24 iulie și după parcurgerea celorlalți pași, depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați se face în intervalul 25-30 iulie 2024, scrie Edupedu.ro.

Criterii de departajare

În cazul în care doi candidați au medii de admitere egale, aceștia vor fi departajați folosind, în ordine, următoarele criterii:

  • a. media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
  • b. nota obţinută la proba de limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale;
  • c. nota obţinută la proba de matematică din cadrul evaluării naţionale;
  • d. nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati