Mii de clădiri din zonele protejate au fost inventariate de specialiștii AMCCRS, anunță Nicușor Dan

Un număr de 15.000 de clădiri din zonele protejate au fost inventariate de specialiștii AMCCRS în parteneriat cu Universitatea Tehnică de Construcții (UTCB), anunță primarul general, Nicușor Dan, care adaugă că aceasta este o etapă premergătoare Evaluării Vizuale Rapide a clădirilor care reprezintă o obligaţie legală, reglementată de Ministerul Dezvoltării.

„400 de studenți de la UTCB au fost implicați în acest proiect, au întocmit fișe în teren și le-au marcat pe hartă. Acest inventar va reprezenta o bază de date foarte utilă pentru Primărie și pentru AMCCRS.

Salut implicarea Universității în activitatea administrației publice locale și mă bucură foarte tare deschiderea de care dă dovadă mediul academic în relația cu Primăria și cu instituțiile subordonate și sper să o facă în continuare în cât mai multe domenii de activitate.

În ceea ce privește programul de Evaluare Vizuală Rapidă, în zona Romană, Universitate, Unirea, au fost evaluate 40 de clădiri, iar 18% din acestea ar trebui să intre cu prioritate în faza următoare, de expertizare”, a explicat edilul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati