Snoop.ro – Profesorul Alfred Bulai, acuzat de abuz sexual. Le cerea studentelor să se dezbrace și le-a invitat la el acasă / Poliţia Capitalei efectuează cercetări

Sociologul Alfred Bulai (61 de ani), fost prodecan și șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București, este acuzat de foste studente că le cerea să se dezbrace, că le mângâia și chiar că a făcut sex cu unele, a relatat luni, 29 iulie, site-ul snoop.ro.

  • Rectorul Remus Pricopie a cerut retragerea lui Bulai de la șefia Departamentului de Sociologie și suspendarea acestuia cât timp Comisia de Etică face o analiză, iar Poliția a demarat o anchetă.

Profesorul universitar le-ar fi expus în situații scandaloase pe multe dintre studentele SNSPA. Conform afirmațiilor lui către fete, ele trebuia să fie „sexicioase” și să aibă curaj „să-și expună corpul”.

Uneori, Bulai le și provoca pe studente: „Dacă îți zic să te dezbraci, te dezbraci?”, se aude profesorul pe o înregistrare realizată și difuzată de sursa citată.

„Mi-a zis să mă duc la el (…) Nu mai stătusem niciodată în picioare dezbracată în fața cuiva. Mi-a zis ‘Ia uite ce sexy ești, cum să n-ai încredere în tine?’ Și mi-a pus mâna pe sâni (…) și pe fund. (…) Tremuram, nu mai eram coerentă”, a relatat una dintre victime.

Poliţia Capitalei efectuează cercetări în cazul lui Alfred Bulai

Poliţia Capitalei efectuează cercetări într-un dosar ce vizează folosirea funcţiei în scop sexual în cazul profesorului Alfred Bulai, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Poliţiştii Capitalei au demarat investigaţiile, faţă de persoana în cauză urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun, se arată într-o informare a Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea funcţiei în scop sexual, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Reacția SNSPA în cazul lui Bulai

Conducerea SNSPA spune că „a luat act cu deosebită îngrijorare de acuzațiile de hărțuire sexuală și comportament abuziv, aduse prof. univ. dr. Alfred Bulai, formulate în cadrul unei investigații jurnalistice publicate recent”, conform unui comunicat de presă.

„SNSPA are o toleranță zero pentru orice formă de hărțuire, discriminare sau abuz. Considerăm că un astfel de comportament este inacceptabil și dăunător mediului academic, punând în pericol siguranța și bunăstarea studenților noștri.

Imediat după apariția acuzațiilor în presă, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, după consultarea cu președintele Senatului SNSPA, prof. univ. dr. Iordan Bărbulescu, și cu decanul Facultății de Științe Politice, conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, s-a autosesizat și a solicitat Comisiei de Etică a SNSPA o analiză urgentă și detaliată a situației. Comisia va strânge toate probele necesare și va audia toate părțile implicate pentru a stabili faptele și va aplica sancțiunile corespunzătoare, dacă se impun.

„Rectorul SNSPA a cerut retragerea profesorului Alfred Bulai din poziția de director al Departamentului de Sociologie și suspendarea participării la activitățile didactice, pe perioada derulării analizei Comisiei de Etică a situației sesizate”, se mai arată în comunicatul instituției de învățământ.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati