Ministerul Finanțelor: Nu au fost stabilite încă măsurile pentru reforma fiscală

Ministerul Finanțelor transmite, marți, că nu au fost stabilite încă măsurile pentru reforma fiscală și că în acest moment au loc discuții cu reprezentanții Comisiei Europene, pentru a identifica cele mai bune soluții care să ducă la dezvoltarea economică.

  • „În acest moment, Ministerul Finanțelor se află în dialog cu reprezentanții Comisiei Europene, pentru a identifica cele mai bune soluții care să ducă la dezvoltarea economică, precum și la alinierea la principiile economice asumate ca membru al UE, fără însă a fi stabilite un set de măsuri care sã facă obiectul unei reforme fiscale”, potrivit unui comunicat de presă.

Reacția MF vine ca urmare a unui articol care arăta că Guvernul vrea să majoreze impozitul pe dividende de la 8% la 10% și să elimine alte facilități fiscale.

Ministerul Finanțelor precizează că informațiile prezentate provin dintr-un document vechi de lucru și nu reprezintă planurile actuale ale Guvernului: „Orice schimbare fiscală semnificativă va fi anunțată oficial și va face obiectul unor dezbateri publice cu mediul de afaceri și societatea civilă înainte de a fi adoptată în Guvern”, completează sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati