Peste 1.500 de elevi din Ilfov vor beneficia de laboratoare dotate cu mobilier modern

Consiliul Județean Ilfov a comunicat, într-o postare pe Facebook, că 1.484 de elevi și 31 de cadre didactice își vor putea desfășura activitatea în laboratoare echipate cu mobiliere noi și instrumente inovative pentru educația copiilor.

Consiliul Județean Ilfov a menționat că proiectul este finanțat cu bani europeni.

Tot mobilierul materialele didactice/sportive și echipamentele informatice au fost cumpărate și trimise deja în unitățile de învățământ din Ilfov.

  • „Pe date din proiectul finanțat cu bani europeni, vorbim despre 1.484 de elevi și 31 de cadre didactice, cei care sunt afiliați Palatului Copiilor și Elevilor Ilfov, Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Periș și Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Ilfov.
  • Mobilierul, materialele didactice/sportive și echipamentele informatice au fost achiziționate și livrate livrate în unitățile de învățământ din Ilfov, înscrise în proiect.”, au declarat membrii consiliului.

Echipamentele vor fi utilizate în activitatea didactică practică pentru a putea oferi informatii relevante, o experiență simulată cât mai aproape de realitate, pentru o mai bună comunicare între elevi și profesori si pentru o multitudine de alte avantaje derivate din tot ceea ce implică hardware și software moderne.

Echipamentele vor contribui la:
* Desfășurarea activității școlare în context modern.
* Stimularea creativității elevilor.
* Îmbunătățirea competențelor și abilităților digitale ale elevilor.
* Asigurarea unor resurse alternative celor clasice.
Echipamentele digitale destinate cadrelor didactice vor contribui la:
* Asigurarea pregătirii corespunzătoare a conținutului lecțiilor.
* Crearea unor surse deschise de informație, adresate tuturor celor interesati și o mai bună diseminare a informațiilor didactice.
* Comunicarea cu elevii.
* Imbunătățirea competențelor digitale ale profesorilor.

Echipamentele care dotează acum Palatul Copiilor și Elevilor Ilfov vor contribui la îmbunătățirea bazei tehnico-materiale și la derularea unui învățământ de calitate superioară.

Posibilitatea utilizării unor resurse alternative și a unor metode moderne de predare la nivelul claselor contribuie la eficientizarea actului didactic prin:
* Informații noi și reprezentative.
* Modalități de prezentare atractive și interactive.
* Îmbunătățirea comunicării profesor – elevi.
* Posibilitatea de lucru în echipă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati