Acțiunea ”Blocada” în București. Polițiștii au aplicat amenzi de 36.000 de lei

Poliţiştii bucureşteni au aplicat, în cadrul acţiunii ”Blocada”, desfăşurată în noaptea de joi spre vineri, peste 90 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 36.000 de lei.

Amenzile au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi pentru nerespectarea altor acte normative.

„În baza planului Blocada, în noaptea de 1 spre 2 august, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Sectoarele 1-6 Poliţie, Serviciul pentru Acţiuni Speciale, Brigada Rutieră, Serviciul Poliţie Canină, în colaborare cu Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, pentru sancţionarea faptelor de natură contravenţională care aduc atingere normelor de convieţuire socială, mai ales a celor ce vizează consumul de băuturi alcoolice şi tulburarea liniştii publice, care pot degenera în conflicte sau infracţiuni contra persoanei”, potrivit unui comunicat de presă.

Joi, începând cu ora 19,00, s-a acţionat în proximitatea mai multor străzi şi în parcuri, precum şi în zona centrală a Capitalei, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

„În perioada precizată, în urma acţiunilor întreprinse, au fost legitimate şi verificate 453 de persoane şi au fost verificate peste 250 de autoturisme”, arată sursa citată.

Totodată, au fost constatate cinci infracţiuni, dintre care trei privind traficul şi consumul ilicit de droguri, o infracţiune pentru loviri sau alte violenţe şi o infracţiune legată de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Poliţiştii Brigăzii Rutiere, acţionând în mai multe zone ale Capitalei, au dispus retragerea a 18 certificate de înmatriculare şi reţinerea a nouă plăcuţe de înmatriculare.

De asemenea, au fost reţinute zece permise de conducere, dintre care trei pentru neacordare de prioritate pentru pietoni, patru pentru trecerea pe culoarea roşie a semaforului, unul pentru depăşire coloană, unul pentru conducere agresivă şi unul pentru conducere sub influenţa alcoolului.

„Au fost efectuate 56 de verificări cu aparatul Alcool Test şi cinci cu aparatul Drug Test, fiind depistată o persoană bănuită că ar fi consumat substanţe susceptibile de a avea efect psihoactive”, mai arată DGPMB.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati