Administraţia pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, împrumut de 153 de milioane de euro pentru consilidarea a 17 clădiri

Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic va contracta un împrumut de 153 de milioane de euro, de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru consilidarea a 17 clădiri, inclusiv cele ale Muzeului Gheorghe Tatarescu şi Teatrului Foarte Mic.

  • ”Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic va contracta un împrumut de 153 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru a cofinanţa proiectele de consolidare şi reabilitare a 17 clădiri”, anunţă Nicușor Dan.
În cazul acestor imobile, Uniunea Europeană a aprobat deja alocarea a 283 de milioane de lei fonduri europene nerambursabile, prin PNRR, precizează edilul.
  • Printre aceste clădiri, dintre care 14 sunt clădiri de locuinţe şi trei sunt publice, se numără imobile din centrul oraşului – str. Blănari nr. 14, Blănari nr. 11, str. Domniţa Anastasia nr 5 şi nr. 7 – adresă la care se află Muzeul Gheorghe Tattarescu, bd. Carol I nr. 21 – unde este Teatrul Foarte Mic, Calea Victoriei nr. 22-24, bd. Schitu Măgureanu nr. 1, bd. Schitu Măgureanu nr. 3, bd. Dacia nr. 53 etc.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati