Administrația Străzilor a demarat un proiect pentru amplasarea de marcaje tactile destinate nevăzătorilor

Administrația Străzilor București a demarat un proiect pentru amplasarea de marcaje tactile destinate nevăzătorilor, anunță primarul general Nicușor Dan.

O primă zonă în care au fost puse astfel de marcaje este pe Splaiul Independenței, pentru a facilita accesul la trecerile de pietoni dintre parcul Izvor și Podul Izvor, precum și pentru accesul la stația de metrou Izvor.

În perioada următoare, vom extinde marcajele pentru nevăzători în cât mai multe zone intens circulate din Capitală.

De asemenea, ASB continuă lucrările pentru desfășurarea circulației rutiere și pietonale în condiții de siguranță.

În ultimele două săptămâni, a executat reparații locale în carosabil și pe trotuare pe mai multe străzi, printre care Șoseaua Străulești, Bd. Dimitrie Pompeiu/str. Gara Herăstrău, str. C.A. Rosetti, Bd. Mircea Eliade, Pasajul Lujerului, Pod Băneasa, Șoseaua Pantelimon.

Concomitent, echipele Administrației Străzilor au trasat marcaje pentru parcările destinate persoanelor cu dizabilități în mai multe zone, precum Str. Aviator Aurel Vlaicu, Șoseaua Alexandriei, Calea Ferentari, Bd. I. C. Brătianu, Str. Jean Louis Calderon, marcaje longitudinale pe Șoseaua Morarilor, Șoseaua Virtuții – Pod Ciurel, precum și marcaje pentru treceri de pietoni pe 25 de artere, printre care Șoseaua Nordului X Bd. Beijing, Șoseaua Mihai Bravu X str. Dudești, Bd. Chișinău X str. Doamna Ghica, str. Știrbei Vodă, Calea Moșilor, Bd. Mărăști.

În aceeași perioadă, au montat limitatoare de viteză pe str. Triunghiului, str. Teliu, oglinzi rutiere pe str. Fabrica de Chibrituri, și indicatoare rutiere pe 30 de străzi, printre care Bd. Iuliu Maniu, Șoseaua Alexandriei, Șoseaua Panduri, Șoseaua Pantelimon, Bd. Eroilor, Calea Dorobanților, Bd. Beijing, Bd. Mircea Eliade, Șoseaua Antiaeriană, Calea Rahovei, Șoseaua Alexandriei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati