Ciolacu spune că toți pensionarii vor fi informați în scris că nicio pensie nu scade: ”Orice greşeală se poate repara şi orice sumă se recuperează”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că toți pensionarii vor fi informați în scris că nicio pensie nu scade și că „orice greșeală se poate repara”. Acesta a precizat că 3,8 milioane de pensii cresc, adică 83% din total.

  • „Vreau să încep prin a-i cere Ministrului Muncii și președintelui Casei de Pensii să trimită, până la finalul săptămânii, o informare legată de stadiul procesului de recalculare a pensiilor; câte decizii au ajuns deja la pensionari, care este procentul de contestări și cum se desfășoară procedura de refacere a deciziilor de recalculare unde se constată erori”, a afirmat premierul Ciolacu.

El a solicitat, de asemenea, ca tuturor pensionarilor să li se trimită zilele următoare un document oficial prin care să fie informaţi că oricare ar fi calculul legat de contributivitate pensia lor nu scade.

  • „Românii trebuie să aibă garanţia că nu scade nicio pensie şi orice greşeală se poate repara şi orice sumă se recuperează. 3,8 milioane de pensii cresc, adică 83% din total, ăsta este un fapt cert”, a conchis prim-ministrul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati