Încă 34 de artere importante din București vor beneficia de iluminat public modern

Primăria Capitalei anunță lansarea unei noi etape în modernizarea iluminatului public din București, prin deschiderea procedurii de licitație în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pentru achiziționarea a aproximativ 8.000 de echipamente de iluminat public.

  • Acest proiect, care reprezintă a doua fază de modernizare, a obținut finanțare nerambursabilă în valoare de 50 milioane lei de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Printre arterele care vor beneficia de acest upgrade se numără: Șos. Nicolae Titulescu, Bd. Banu Manta, Sos. Pantelimon, Bd. Nicolae Grigorescu, Bd. Aviatorilor, Calea Giulești, Bd. Constructorilor, Calea Crângași, Calea Rahovei, Calea Floreasca și Șos. Pipera, arată edilul Capitalei.

  • Aici, vor fi instalate 7.822 de echipamente de iluminat, dotate cu tehnologie LED și gestionate printr-un sistem de telegestiune modern.

În cadrul primului proiect finanțat de AFM, au fost deja montate 4.830 de aparate de iluminat cu LED pe 15 artere intens circulate din Capitală.

Sistemul de telegestiune permite monitorizarea, măsurarea și gestionarea rețelei de iluminat public pentru a asigura funcționarea optimă.

  • Aceste investiții vizează eficientizarea iluminatului public, cu o reducere semnificativă a consumului de energie, estimată la aproximativ 60%, și contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, notează Nicușor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati