O nouă şalupă rapidă de intervenţie a intrat în serviciul Forţelor Navale Române

Şalupa rapidă de intervenţie „Constantin Ciuchi”, cu numărul de bordaj 102, a intrat miercuri în serviciul Forţelor Navale Române, ca platformă navală în compunerea Divizionului 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu” din subordinea Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”.

Cu această ocazie, în portul militar Brăila, în prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a avut loc ceremonia militară şi religioasă dedicată botezului şi acordării pavilionului navei.

Având în vedere aria de responsabilitate a Flotilei Fluviale, nava a fost dislocată în portul militar Tulcea şi este destinată navigaţiei pe Dunăre, pe canalele de legătură, apele interioare, zona lagunară şi zonele costiere. Cu o lungime de 12 metri, o lăţime de 3,8 metri şi construită pe un corp din aliaj de aluminiu, şalupa rapidă de intervenţie poate transporta până la opt persoane şi două tone de materiale.

Divizionul 88 Vedete Fluviale are în compunere încă o navă din aceeaşi clasă, şalupa rapidă de intervenţie „Eugeniu Botez”, intrată în serviciu în anul 2022. Cele două nave au ca misiuni principale sprijinul acţiunilor fluviale, intervenţia rapidă cu subunităţi de infanterie marină, de scafandri sau EOD (lupta împotriva dispozitivelor explozive), patrularea în zona de desfăşurare a acţiunilor militare, evacuarea urgenţelor medicale şi suportul pentru misiunile de căutare şi salvare în zona de responsabilitate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati